Ανησυχίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την τρέλα του Γουέμπλεϊ», έγραφε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Sport Bild». Θα μπορούσε να αναφέρεται και στις δύο αντιπάλους του «τρελού» αγώνα, την Αγγλία και τη Γερμανία, αφού όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία τους αποτελέσματα, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Προτίμησε ωστόσο να επικεντρωθεί στους γερμανούς διεθνείς και τη χαμένη αύρα του Χάνσι Φλικ που εξατμίστηκε όπως οι φυσαλίδες στο ανθρακούχο νερό, σε συνθήκες καύσωνα.

«Ενα πράγμα είναι ξεκάθαρο», γράφει το «Sport Bild»: «Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Ιαπωνία».

Η «Welt» διαπιστώνει πως τα Τρία Λιοντάρια πολλαπλασίασαν τις ανησυχίες της γερμανικής ομάδας, εστιάζοντας στις αμυντικές αστοχίες. Πιο σκληρή η DW που υποστηρίζει πως η Αγγλία αποκάλυψε τη «σκληρή αλήθεια» της ομάδας του Φλικ.

Κανείς δεν φανταζόταν στις 26 Μαρτίου, όταν η Γερμανία υπό τις οδηγίες του Φλικ σημείωνε την όγδοη συνεχόμενη νίκη της πως θα ακολουθούσε η ελεύθερη πτώση στην απόδοσή της.

Στους επόμενους επτά αγώνες η Μάνσαφτ νίκησε μόνο τη δεύτερη ομάδα της Ιταλίας, ηττήθηκε στη Λειψία από την Ουγγαρία και υποχρεώθηκε σε πέντε ισοπαλίες.

Δέχεται πάντα γκολ

Σε όλες τις αναμετρήσεις δέχτηκε γκολ, ενώ δεν έχει καταφέρει να νικήσει συγκρότημα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι επόμενες επτά εβδομάδες μέχρι τη σέντρα του Μουντιάλ θεωρούνται καθοριστικές για να αποφύγουν τα πάντσερ την πανωλεθρία όμοια με αυτή που έζησαν στη Ρωσία πριν από τέσσερα χρόνια. Το είπε δυνατά ο σκόρερ δύο τερμάτων στο Γουέμπλεϊ μήπως το ακούσουν οι συμπαίκτες του.

Ο Φλικ δήλωσε απογοητευμένος, απέφυγε όμως να ισοπεδώσει την απόδοση της ομάδας του.

Στην ανάλυσή του ο γερμανός εκλέκτορας στάθηκε στην ατομική ευθύνη του κάθε παίκτη, στέλνοντάς τους μήνυμα πως στο εξής θα πρέπει να βελτιωθούν ατομικά ώστε να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο και η Εθνική.

Στον κύκλο της συζήτησης εισήλθαν το θέμα της απουσίας καθαρόαιμου σέντερ φορ από την ενδεκάδα, μία επιλογή στην οποία επιμένει ο Φλικ αλλά και ο Ματς Χούμελς στον οποίον δεν έχει απευθύνει προς το παρόν πρόσκληση ο γερμανός προπονητής παρά την καλή του απόδοση στην Ντόρτμουντ. Δημόσια δηλώνει πάντως πως η πόρτα παραμένει ανοιχτή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του πολύπειρου Τόμας Μίλερ. Ο άσος της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας προτείνει να αντιγράψουν το αγωνιστικό σύστημα της Ρεάλ Μαδρίτης. «Μπορεί να γίνει κάτι σαν πρότυπο για μας. Δεν παίζει πάντοτε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά οι παίκτες της κρατούν ψηλά το κεφάλι και έχουν αυτοπεποίθηση. Ετσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς».

Σημείωσε επίσης μια σημαντική λεπτομέρεια. Από τη στιγμή που στη Γερμανία παίζουν πολλοί παίκτες της Μπάγερν η χημεία της ομάδας θα έπρεπε να αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο γερμανικός Τύπος εστίασε στα προβλήματα που προκάλεσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας η Αγγλία, αλλά και η τελευταία δεν διανύει τις καλύτερες ημέρες.

Το αρνητικό ρεκόρ των Αγγλων

Τα Τρία Λιοντάρια ολοκλήρωσαν το Nations League χωρίς νίκη, υποβιβάστηκαν στη League B και ισοφάρισαν αρνητικό ρεκόρ 29 ετών με τα έξι συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από τις επιτυχίες.

Οι άγγλοι διεθνείς ζήτησαν από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μιλήσουν χωρίς να είναι παρών, πριν απ’ το παιχνίδι με τη Γερμανία, γεγονός που ο εκλέκτορας το ερμήνευσε ως σωστό σημάδι για το μέλλον. Είπε επίσης πως παρά τον θόρυβο που έχει σηκωθεί για την τακτική του και τις επιλογές του ο ίδιος πιστεύει πως για τα γκολ που δέχεται η ομάδα του δεν έχουν σχέση με αυτές τις επισημάνσεις.

Ο Σάουθγκεϊτ συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Χάρι Μαγκουάιρ και ο τελευταίος συνεχίζει τις γκάφες που κοστίζουν γκολ και νίκες.

Στο παιχνίδι με τη Γερμανία ήταν αυτός που παραχώρησε το πέναλτι στον Μουσιάλα, στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Γκουντογκάν, ενώ οι τοποθετήσεις του και τα αντανακλαστικά του ήταν εκτός τόπου και χρόνου και στο δεύτερο γκολ του Χάβερτς.

Το κατάλαβε και ο ίδιος και αργότερα απολογήθηκε μέσω των social media. «Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, απολογούμαι. Κρατάμε τα θετικά και προχωράμε προς το Κατάρ. Οι δύσκολες στιγμές μας κάνουν πιο δυνατούς», έγραψε μεταξύ άλλων.

Τον στηρίζει

Πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλουν αν ο Μαγκουάιρ θα είναι μέρος της αποστολής για το Μουντιάλ, αφού η κριτική στο πρόσωπό του γίνεται όλο και πιο έντονη, παρά την ασπίδα προστασίας που υψώνει προς το παρόν ο Σάουθγκεϊτ.

«Υπήρχαν τόσες σημαντικές στιγμές στο παιχνίδι που τα πήγε καλά. Πιστεύω πως είναι σκληρό να του ασκούμε κριτική για το δεύτερο γκολ αφού ήταν πολύ μακριά από το τέρμα η ντρίμπλα που δέχτηκε». Παρά τις δηλώσεις του ο Σάουθγκεϊτ είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον παίκτη στη φυσούνα κατά την αποχώρηση των παικτών.

Στο πλευρό του Μαγκουάιρ ο οποίος να σημειωθεί, δεν έχει κερδίσει αγώνα φέτος όποτε ξεκίνησε βασικός σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνική ομάδα, στάθηκε και ο Λουκ Σο: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αγγλικής ομάδας και πρέπει να το αποδεχτεί».

Ο αρχηγός Χάρι Κέιν αποκάλυψε πως ο Μαγκουάιρ έπαιζε με ένα πόδι στα τελευταία 5-10 λεπτά λόγω τραυματισμού.