Για μια πολύ σημαντική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικογένεια συνολικά, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία στην ετήσια συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φέτος διεξάγεται στην Κρήτη, παρουσία του προέδρου του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πέρσι, αλλά μετατέθηκε λόγω του σεισμού. «Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία. Προκαλεί επιπτώσεις στην ενεργειακή μας ασφάλεια, άνοδο τιμών και ενεργειακή κρίση η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό της αέριο ως όπλο», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να στηρίξουμε τους πολίτες»

Πρόσθεσε ότι: «θα έχουμε την ευκαιρία αυτά να τα συζητήσουμε και να χαρτογραφήσουμε τον δρόμο της κοινής ευρωπαϊκής μας αντίδρασης για να στηρίξουμε τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες. Πρόκειται για κοινωνικές ομάδες πολύ κοντά στην καρδιά του ΕΛΚ που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπάρξει «η ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα έχουμε πετύχει στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια» και τόνισε ότι «η ΝΔ επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική αντοχή επειδή διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε φόρους, ενισχύσαμε την άμυνα και την κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι καθώς εισερχόμαστε σε νέους εκλογικούς κύκλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτή η ατζέντα είναι σημαντική για τις κοινωνίες. «Πιστεύω ότι οι επόμενοι εκλογικοί κύκλοι θα είναι καλοί. Η ΝΔ παρέχει πάντοτε τη στήριξη που το ΕΛΚ αναμένει από την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, από ένα από τα ισχυρότερα κόμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο χώρος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς», υπογράμμισε.

«Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο γεγονός για εμάς που είμαστε στην Ελλάδα, στην Κρήτη», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΚ, ο οποίος εξήρε την επιτυχή πορεία της Ελλάδας η οποία ξεπέρασε την κρίση.