Για άλλη μια φορά ο Βίκτορ Ορμπάν τάχθηκε εναντίον των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξει εθνική διαβούλευση στη χώρα για το εάν συμφωνούν οι πολίτες με τα μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, αποφασίστηκαν με «αντιδημοκρατικό τρόπο» και έχουν γυρίσει μπούμερανγκ.

Σύμφωνα με το TASS, ο Ορμπάν είπε: «Οι κυρώσεις εισήχθησαν με αντιδημοκρατικό τρόπο, διότι ήταν απόφαση των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, την οποία πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Πρέπει να μάθουμε τη γνώμη του λαού. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην Ουγγαρία, θα ζητήσουμε τη γνώμη για τις κυρώσεις. Θα ξεκινήσουν εθνικές διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο ουγγρικός λαός θα μπορέσει να εκφράσει τη γνώμη του αν τις υποστηρίζει και αν είναι υπέρ της θέσπισης νέων».

«Η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της»

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει», είπε χαρακτηριστικά ο Ορμπάν. «Αυτό το όπλο απέτυχε, με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της», συμπλήρωσε.

Το TASS αναφέρει ότι ο Ορμπάν τόνισε ότι είναι υπέρ των «άμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών και της κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ της Ουκρανίας και των ρωσικών δυνάμεων που εισέβαλαν στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.