Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής, με τον υδράργυρο να πέφτει και πάλι τοπικά λίγο κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Βωβούσα Ιωαννίνων (-0,7 βαθμοί), Οχυρό Νευροκοπίου (-0,6), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-0,2) και Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-0,1).

Δείτε αναλυτικά

Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα ή ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 26-27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 26 βαθμούς, ενώ στο νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια πελάγη οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.