Τη δική της θέση για τα επεισόδια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια πορείας κατά της δημιουργίας σταθμού του μετρό στην πλατεία, κατέθεσε η Ελληνική Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι σημειώθηκαν «τέσσερις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, «το χρονικό διάστημα από 20:00-21:00 εκδηλώθηκαν τέσσερις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους συνοδευόμενες από ρίψη βομβών μολότοφ, πετρών, γυάλινων μπουκαλιών, μαρμάρων, λοιπών αντικειμένων και χρήση σωματικής βίας».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν τις επιθέσεις έκαναν περιορισμένη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, ενώ από τις επιθέσεις προκλήθηκε ο τραυματισμός ενός αστυνομικού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 17χρονου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη της κοινής ειρήνης και του νόμου περί όπλων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός και κινητό τηλέφωνο.