Εδώ και λίγες ώρες ο Ματέους Πονίτκα είναι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού ενώ σήμερα (24/9) ο ίδιος ήρθε στην Αθήνα και θα δώσει το παρών στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ταυτόχρονα ο Πολωνός γκαρντ έκανε δηλώσεις σε Μέσο της χώρας του και αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στο «Τριφύλλι» ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί και στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σίγουρα δεν περίμενα μια τέτοια εξέλιξη πριν από την έναρξη του Eurobasket. Με τον ατζέντη μου, υπολογίζαμε περισσότερο ότι κάπου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα ψάχναμε κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα να επιστρέψουμε στην Euroleague.

Παρόλα αυτά, το Eurobasket, το οποίο και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για ολόκληρη την ομάδα και τη χώρα μας, έπεισε τις ομάδες της Euroleague οι οποίες δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένες πριν, ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ εκεί και να βοηθήσω».

«Το τελευταίο τριήμερο ήταν… καυτό καθώς ήμουν όλη την ώρα στα τηλέφωνα. Προσπαθούσαμε να τακτοποιήσουμε όλα τα θέματα έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Τελικά καταφέραμε να οριστικοποιήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και το μόνο που μου μένει είναι να μπω στο γήπεδο και να ξεκινήσω».

«Υπάρχει άλλος ένας αγώνας το Σάββατο στο τουρνουά, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παίξω σε αυτό. Θα πρέπει να υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις».