Ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ έδωσε στο Λονδίνο, σε κλίμα πλήρους συγκινησιακής φόρτισης, την τελευταία παράσταση της μεγάλης και πολυβραβευμένης καριέρας του, έχοντας δίπλα του συμπαίκτη σε διπλό, τον επί 15 χρόνια μεγάλο αντίπαλο, Ράφαελ Ναδάλ.

Παρόντες ήταν και ένας από τους κορυφαίους του τένις και αντίπαλός τους για την κατάκτηση πολλών τίτλων, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς και άλλοι θρύλοι του τένις.

Διαβάστε επίσης: Ο Bono περιγράφει τον θάνατο της μητέρας του για πρώτη φορά- «Δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ γι’ αυτήν»

Η καριέρα του Φέντερερ μπορεί να τελείωσε με ήττα στον τελευταίο του αγώνα, ωστόσο καμία σημασία δεν έχει αυτό, αφενός γιατί προέρχεται από 14μηνη αποχή έπειτα από τραυματισμό και χειρουργείο και αφετέρου γιατί έχει αποδείξει το ποιόν του όλα αυτά τα χρόνια και έχει γεμίσει με το παραπάνω την προσωπική τροπαιοθήκη του.

Καθώς τελείωσε ο αγώνας, ο Φέντερερ λύγισε. Ο ελβετός τενίστας ξεκίνησε να κλαίει, όπως και ο Ναδάλ που ήταν στο πλευρό του. Ο Φέντερερ αγκάλιασε τους συμπαίκτες του και τους πρώην αντιπάλους του πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού του, προτού αγκαλιάσει την συγκινημένη οικογένειά του τη στιγμή που έφευγε από το γήπεδο.

Δύσκολες οι τελευταίες ημέρες

«Οι τελευταίες δύο μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες» είπε ο Φέντερερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τον αγώνα.

«Ευτυχώς υπήρξαν στιγμής που ξεχάστηκα εντελώς, κοιμήθηκα υπέροχα, όλα ήταν υπέροχα, μπορούσα να το απολαύσω, θεωρώ. Και λόγω αυτού νομίζω ότι θα μπορέσω να το έχω στο νου μου ως μία χαρούμενη και καθαρή ανάμνηση.

«Και αυτό διότι αν ήμουν αγχωμένος και ήθελα να είναι όλα ιδανικά στην καριέρα μου, θα θυμόμουν τα μισά, το ίδιο και σε αυτόν εδώ τον αγώνα. Νιώθω ότι αντιμετώπισα έντονα τη συνταξιοδότησή μου τον τελευταίο μήνα λόγω της συναισθηματικής μου φόρτισης» πρόσθεσε ο θρύλος του τένις.

Η πιο δύσκολη βραδιά

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ναδάλ -ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του- εξήγησε ότι η χθεσινή ήταν η πιο δύσκολή βραδιά της καριέρας του.

«Όταν ο Ρότζερ εγκαταλείψει τα κορτ, μαζί του θα φύγει και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου μετά από όλες τις στιγμές που είχαμε απέναντι ή δίπλα σε σημαντικές περιστάσεις της ζωής μου. Γι’ αυτό και «έσπασα» όταν είδα την οικογένειά του, όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να περιγράψω τι ένιωσα αλλά ήταν μια απίστευτη στιγμή» ανέφερε ο Ισπανός μετά τον αγώνα.

Λίγο αργότερα, δε, έκανε και μια ανάρτηση στο Instagram με φωτογραφίες από τον τελευταίο αγώνα του Ελβετού, γράφοντας στη λεζάντα ένα απλό «Ευχαριστώ» που όμως σημαίνει τόσα πολλά όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το παγκόσμιο τένις.