Την πορεία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως ολοκληρώνει τις εργασίες της χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει το σκοπό της.

Ο κ. Καραθανασόπουλος, που είναι μέλος της Εξεταστικής για τις υποκλοπές, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» κάνει λόγο για «επιχείρηση συγκάλυψης με πολλαπλές στοχεύσεις».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, η Εξεταστική σφυρίζει τη λήξη των εργασιών της, χωρίς φυσικά να ρίχνει φως σε καμία από τις υποθέσεις παρακολουθήσεων, για τις οποίες συστάθηκε: Ούτε στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη ούτε βέβαια, πολύ περισσότερο, στις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καραθανασόπουλος, το ΚΚΕ έκανε προσπάθεια με τις παρεμβάσεις του να αναδειχθούν στοιχεία για όλες τις υποθέσεις, «χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα αυτής της επιτροπής».

«Η πραγματικότητα όμως αυτής της Εξεταστικής ξεπέρασε κάθε φαντασία. Αποδείχθηκε ότι τα αστικά κόμματα και οι θεσμοί που υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν λειτουργούν στην κατεύθυνση αποκάλυψης της αλήθειας πίσω από τα διάφορα «σκάνδαλα», αλλά χωρίς ντροπή αξιοποιούν τα «σκάνδαλά» τους για να υπηρετούν πολλαπλές στοχεύσεις, υπέρ του συστήματος και των μηχανισμών του, σε βάρος του λαού, των δικαιωμάτων του και της ίδιας της αλήθειας, που για μια ακόμα φορά κρατήθηκε από όλα τα κόμματα στο βαθύ σκοτάδι» συμπλήρωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οι πολλαπλές στοχεύσεις, όπως αναλύει ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφορούν:

«α) Επιχείρηση συγκάλυψης των υποκλοπών

β) Να μην εξεταστεί η υπόθεση των αλλεπάλληλων παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, με επιδίωξη να μείνουν στο απυρόβλητο οι σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση επιχείρησαν με κάθε τρόπο να κουκουλώσουν την υπόθεση.

γ) Να μείνει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο και αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, το οποίο τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και μας καθιστά εν δυνάμει όλους ύποπτους και υποψήφιους προς παρακολούθηση. Ένα θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε από τις αντίστοιχες αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ. Μάλιστα, όλα τα άλλα κόμματα θεωρούσαν ως δεδομένο αυτό το πλαίσιο και στη βάση του οποίου πρέπει να λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες.

δ) Προσπάθεια ωραιοποίησης της ΕΥΠ και κοινωνικής αποδοχής του ρόλου της.

ε) Η προσπάθεια των «Ανεξάρτητων» Αρχών Διασφάλισης Επικοινωνιών και της Διαφάνειας να αποτελέσουν το «πλυντήριο» της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και να αποκαταστήσουν το κύρος τους για να μην κλονιστεί η πίστη των πολιτών στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.

στ) Η επιχείρηση συσκότισης της πραγματικότητας, μέσα από διαστρεβλωμένες επιλεκτικές διαρροές που επιχείρησε το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μια προσπάθεια που είχε στόχο να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια ανάμεσα στους συνυπεύθυνους για τη δημιουργία του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και τη δράση των σκοτεινών μηχανισμών παρακολούθησης».

«Σε κόντρα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και όλων των μηχανισμών του συστήματος, ο λαός μας δεν πρόκειται να φοβηθεί ούτε να μασήσει το «κουτόχορτο» που προσπαθούν να τον ταΐσουν» συμπληρώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.