«Σε κάθε γωνιά αυτής της κόκκινης πολιτείας αντηχούν τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που με το γαρύφαλλο στο χέρι, το πλατύ χαμόγελο και την αποφασιστική στάση μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, ‘ξεκλείδωσε’ την αθανασία. Ναι, αντηχεί παντού το μήνυμα ελπίδας του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε έναν κόσμο γερασμένο, που γεννά τέρατα και έχει να επιδείξει μόνο εφιαλτικές εικόνες, η νέα γενιά με το ΚΚΕ, μπορεί να παλέψει και να δημιουργήσει το ‘μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό’: Τον Σοσιαλισμό».

«Μπορεί να δούμε και κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα διάφορα εκλογικά σενάρια που «δίνουν και παίρνουν», όπως είπε, επισημαίνοντας πως «αν – η μόνιμη για την αστική τάξη – ανάγκη της ‘πολιτικής σταθερότητας’, το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε και μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτά που τους ενώνουν, όπως οι κοινές στρατηγικές τους επιλογές, είναι πιο σημαντικές, από αυτά που τους χωρίζουν».

«Μια κουβέντα θα τους πούμε. Άλλωστε, το ξέρουν πολύ καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει, μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Σημείωσε πως οι λαοί και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα, καθώς όλες οι κυβερνήσεις «ετοιμάζονται να φορτώσουν τα βάρη πάλι στους λαούς τους» και πρόσθεσε: «Το ίδιο θα κάνουν και στη χώρα μας, όπως και αν καταλήξουν τα εκλογικά μαγειρέματα. Γιατί ένα πράγμα τους κόφτει: Να συνεχιστεί την επόμενη μέρα η πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας στο βωμό των κερδών των μεγάλων ομίλων».

Όπως είπε, «αυτό που επείγει σήμερα για να ανακουφιστεί ουσιαστικά ο λαός είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια».

«Οι υποκλοπές δεν είναι εκτροπή, αλλά κανονικότητα αυτού του κράτους»

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι απλά εκτροπή, αλλά η κανονικότητα ενός κράτους που θωρακίζει τη δικτατορία του κεφαλαίου για να αντιμετωπίσει τον ‘εχθρό λαό’ και μάλιστα σε μια περίοδο που φουντώνει η λαϊκή οργή».

«Κι αυτό το κράτος είναι βαθιά ταξικό, αντιδραστικό, είτε η ΝΔ το πλασάρει ως ‘επιτελικό’, ‘ψηφιακό’, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ το καμουφλάρει δήθεν ως ‘δίκαιο’. Και στη θωράκιση αυτού του αντιδραστικού κράτους έχουν βάλει πλάτη όλοι, γιατί όλοι μαζί διαμόρφωσαν, ενίσχυσαν το σκοτεινό και αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του ‘μεγάλου αδερφού’, που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού», προσέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και συνέχισε: «Και τώρα όλοι πρωταγωνιστούν σε ένα άλλο σκάνδαλο. Κι αυτό είναι το σκόπιμο και μεθοδευμένο θάψιμο της υπόθεσης των υποκλοπών συνολικά και ειδικά σε βάρος του ΚΚΕ, όπως αποδείχτηκε με τη στάση τους στην Εξεταστική.

»Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να κουκουλώσουν την υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν είναι χτεσινό, γνωρίζει καλά τους μηχανισμούς, τα μέσα και τις μεθόδους του κράτους και των κυβερνήσεων. Με όλα αυτά έχει αναμετρηθεί και αναμετριέται αδιάκοπα σε όλη την ιστορία του».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες, για να αρχίσουν «να αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί παντού: Από το κάθε σωματείο και σύλλογο, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

«Όταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, συνολικά τα κόμματα του κεφαλαίου γράφουν στο πρόγραμμά τους με μεγάλα γράμματα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τότε η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να γράψει με μεγάλα γράμματα: Δυνατό ΚΚΕ.

»Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει σύγχρονο επεξεργασμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία, που δίνει απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα: Ο λαός, η νεολαία αυτού του τόπου, να ζήσει όπως τους αξίζει, όπως ορίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με ικανοποιημένες τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες, απαλλαγμένοι από τις αλυσίδες της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας και του πολέμου», υπογράμμισε.

«Γιατί τελικά μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ηγηθεί της μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης. Γιατί το ΚΚΕ κουβαλάει στις πλάτες του μια ηρωική ιστορία και πείρα, την ιστορία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, από την οποία βγάζει συμπεράσματα, γίνεται πιο ικανό και προχωρά μπροστά. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει τα πιο όμορφα, τα πιο μεγάλα ιδανικά, αυτά του αγώνα για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. Τον Σοσιαλισμό», κατέληξε στην ομιλία του ο γραμματέας του ΚΚΕ.