Στην αντεπίθεση πέρασε η γαλλική ομοσπονδία, μετά την απόφαση του Τομά Ερτέλ να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Ζενίτ.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο πρώην γκαρντ της Μπαρτσελόνα είχε υπογράψει πριν την έναρξη της προετοιμασίας δέσμευση πως δεν θα συνέχιζε την καριέρα του σε κάποια ομάδα της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ομοσπονδία, οι άνθρωποι των «τρικολόρ» έμαθαν για τη συμφωνία μέσω twitter!

«Η γαλλική ομοσπονδία ενημερώθηκε μέσω Twitter για τη συμφωνία του Τομά Ερτέλ με την Ζενίτ για 1+1 χρόνια. Δεν είχαμε ενημερωθεί πως υπήρξε συμβόλαιο ή συζητήσεις για κάτι τέτοιο σε εξέλιξη. Ο παίκτης είχε υπογράψει πριν την έναρξη της προετοιμασίας δέσμευση πως δεν έχει συμφωνήσει ούτε σχεδίαζε να το κάνει με ομάδα της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας.

Αν γνωρίζαμε πως ο Τομά Ερτέλ επρόκειτο να παίξει στη Ζενίτ, δεν θα τηρούσε τη δέσμευσή του και δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στις προσεχείς διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της γαλλικής ομοσπονδίας.