Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη φυλακή ο μεσίτης που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να επανεξεταστεί η αναστολή της ποινής του.

Ο μεσίτης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη δέκα ετών χωρίς αναστολή για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο -μόλις δύο μήνες από την πρωτόδικη απόφαση- έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεδριάσει στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την αναίρεση. Στην περίπτωση αυτή θα παραπέμψει την υπόθεση στο ίδιο δικαστήριο που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση και το οποίο με άλλους δικαστές θα ξαναδικάσει την αίτηση Χορταριά για αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε σημερινή τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, αναφέρουν τα εξής:

«Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης.

Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Κωστόπουλου».