Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση, αποτρέπει μάρτυρες από το να μιλήσουν, απειλεί με την έννοια του απορρήτου όσους ξέρουν, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ανέφερε προειδοποιητικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων πως όποιος σπάσει το απόρρητο κινδυνεύει με ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, αποδεικνύεται πρώτον ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεύτερον ότι το αρχείο που αφορά και την αιτιολογία και το περιεχόμενο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν υπάρχει και έχει καταστραφεί.

«Να κρατάει σε ομηρία πολιτικούς αντιπάλους»

«Όλα αυτά είναι τεκμήρια ενοχής ενός συστήματος που λειτουργούσε όχι για την εθνική ασφάλεια της χώρας, όχι για να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά προφανώς, για να παρακολουθεί και να θεωρεί ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να κρατάει σε ομηρία πολιτικούς αντιπάλους ή πολιτικά κόμματα», τόνισε αφήνοντας ανοικτό να  αναζητηθούν και πιθανές ποινικές ευθύνες.

Για το θέμα των εκλογικών συνεργασιών, σημείωσε:« Έχουμε ξεκαθαρίσει, όχι με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά πολύ καιρό πριν, ότι έχουμε αυτόνομη πορεία και αυτόνομη στρατηγική και ότι δεν προσφερόμαστε ως βοηθητικός κυβερνητικός εταίρος. Εμείς λοιπόν επιμένουμε, ότι βάση της δικής μας πρότασης θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν εάν συμφωνούν ή όχι» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζει την αυτόνομή πορεία, ό,τι και να λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ