Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αύξησε στις 10 μονάδες το προβάδισμά του έναντι του νυν προέδρου, του ακροδεξιού Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες ως τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τη 2η Οκτωβρίου, υπέδειξε δημοσκόπηση των Genial/Quaest που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

Κατά τα ευρήματα της έρευνας, ο Λούλα συγκεντρώνει το 44% των προθέσεων ψήφου, έναντι ενός 34% του Μπολσονάρο. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με τον πρώην αρχηγό του κράτους στο 42% και τον νυν στο 34%

Τι θα γίνει αν πάνε σε δεύτερο γύρο

Αν χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, που έχει προγραμματιστεί για την 30ή Οκτωβρίου, ο Λούλα θα επικρατήσει με το 50% έναντι 40% του Μπολσονάρο. Και σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά αυξήθηκε δύο μονάδες.

Οι αρνητικές γνώμες για το έργο της κυβέρνησης του Μπολσονάρο αυξήθηκαν οριακά σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, στο 39% (+1). Το ποσοστό όσων εκφράζουν θετική γνώμη για τα πεπραγμένα της μειώθηκε στο 31% (–1).

Η δημοσκόπηση με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 ψηφοφόρων διενεργήθηκε από την 17η ως την 20ή Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ