Ένα… βουνό έχει να ανέβει το επόμενο διάστημα ο Ολυμπιακός, με τον Μίτσελ να πέφτει κατευθείαν στα «βαθιά».

Ο Ισπανός προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο, στο οποίο οι Πειραιώτες καλούνται να δώσουν 12 παιχνίδια σε διάστημα 6 εβδομάδων. Ενας… Γολγοθάς για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Europa League και με πολλά ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, μετά τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων (2/10) και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της Super League (13/11), ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει 8 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και τέσσερις για τους ομίλους του Europa League.

Το πρώτο ματς, στο οποίο θα κάνει και την επανεμφάνισή του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο ο Μίτσελ, είναι στις 2 Οκτωβρίου με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική της Super League. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι πρωταθλητές πρέπει πάση θυσία να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ισοπαλία με τον Βόλο και την ήττα από τον Αρη.

Μετά ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την Καραμπάγκ για το Europa League (6/10) και ο αγώνας με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ (9/10). Μετά την Κρήτη οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Αζερμπαϊτζάν για την αναμέτρηση με την Καραμπάγκ (13/10) και τέσσερις ημέρες μετά θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης (17/10). Ακολουθεί το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (22/10) και το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία (27/10).

Τρεις ημέρες αργότερα ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Φάληρο με τη Λαμία (30/10) και στις 3/11 θα υποδεχθεί τη Ναντ (3/11) για τους ομίλους του Europa League, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (6/11) και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία (9/11).

Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League και τελευταίο ματς πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα ματς που προγραμματίστηκε για τις 13 Νοεμβρίου.

Ένα δύσκολο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να πέφτει κατευθείαν στα «βαθιά», έχοντας φυσικά ως στόχο την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας, αλλά και την επιστροφή στις νίκες, που θα δώσει και ψυχολογική ώθηση στους ποδοσφαιριστές.

Δώδεκα ματς σε έξι εβδομάδες σε έναν πραγματικό ανήφορο. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τον Οκτώβρη υπάρχουν οκτώ αναμετρήσεις στο Ερυθρόλευκο καλεντάρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ολυμπιακός – Ατρόμητος (2/10, Super League)
Ολυμπιακός-Καραμπάγκ (6/10, Europa League)
ΟΦΗ-Ολυμπιακός (9/10, Super League)
Καραμπάγκ-Ολυμπιακός (13/10, Europa League)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (17/10, Super League)
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (22/10, Super League)
Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός (27/10, Europa League)
Ολυμπιακός-Λαμία (30/10, Super League)
Ολυμπιακός-Ναντ (3/11, Europa League)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (6/11, Super League)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (9/11, Super League)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ (13/11, Super League)