Στις Ηνωμένες Πολιτείες μετέβη χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπου θα μιλήσει την ερχόμενη Παρασκευή (23/9).

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Ερντογάν κατά Ελλάδας στον ΟΗΕ – «Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων»

Το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχει επαφές με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις (AIPAC, AJC).

Την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄και θα παρακαθήσει σε γεύμα που οργανώνουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις.

Το βράδυ της Τετάρτης θα παρευρεθεί στη δεξίωση που παραθέτει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στο ground zero και στο Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, για να αποτίσει φόρο τιμής.

Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Την Παρασκευή θα συμμετάσχει σε κλειστό πρωινό με μέλη του Council on Foreign Relations. Το μεσημέρι της Παρασκευής θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.