Αλλάζει ριζικά την πολιτική της η Ρωσία έναντι της Κύπρου. Μόλις ανακοινώθηκε η άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων προς την Κύπρο, οι Ρώσοι φαίνεται πως σκέφτονται να ξεκινήσουν  απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς το ψευδοκράτος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Μιλιέτ, οι ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους (χωρίς ενδιάμεσο σταθμό), πιθανώς μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα και η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της σε αυτό το θέμα στην Τουρκία. Το ψευδοκράτος δεν το αναγνωρίζει καμία χώρα, πλην της κατοχικής Τουρκίας, όλες οι πτήσεις από τα κατεχόμενα γίνονταν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου προς την Τουρκία και από εκεί με τουρκικές αερογραμμές σε άλλους προορισμούς. Τώρα εάν αληθεύει το δημοσίευμα οι σχέσεις με τη Ρωσία αλλάζουν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ωστόσο ότι συνεχίζονται ακόμη οι συνομιλίες. Όπως αναφέρει η Μιλιέτ, η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη των κατεχομένων και της Τουρκίας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοy Sigma live (που κάνει αυτή την αποκάλυψη), η Μιλιέτ αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, γίνονται προσπάθειες προετοιμασίας της πρώτης πτήσης από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, το οποίο σχεδιάζεται να θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Οι Τούρκοι ελπίζουν ότι η εν λόγω εξέλιξη θα ανοίξει το δρόμο για την επίσημη αναγνώριση των κατεχόμενων στη διεθνή σκηνή. Η Μιλιέτ αναφέρεται επίσης ότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το σημείο προτίμησης των Ρώσων τουριστών μετατοπίστηκε από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα. Τις προηγούμενες ημέρες, οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και αυτή η απόφαση των ΗΠΑ είχε αντιδράσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από το ψευδοκράτος. Ενώ έγιναν σχόλια ότι η Ρωσία άλλαξε τη στρατηγική της στη διεθνή σκηνή σχετικά με το ψευδοκράτος, ήταν αξιοσημείωτο ότι μια τέτοια απόφαση επιβεβαιώθηκε από διπλωματικές πηγές. Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η Ρωσία διόρισε πρόσφατα έναν μουσουλμάνο πρεσβευτή στην Κυπριακή Δημοκρατία, τον Μουράτ Ζιαζίκοφ, ο οποίος είναι γνωστός για την εγγύτητά του με τον Πούτιν. Όπως αναφέρει η Μιλιέτ, τα ΜΜΕ της Κυπριακής Δημοκρατίας ερμήνευσαν τον διορισμό του Zyazikov ως «δώρο του Πούτιν στον Ερντογάν».