Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρίσκεται τόσο μακριά από την κορυφή. Το -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό δεν είναι όμως το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού.

Υπάρχουν 31 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και η δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα και να βρεθεί εκεί που έχει συνηθίσει, υπάρχει. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι πως θα μπορέσει να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα με αρχή και τέλος.

Αυτό που βλέπουμε από το καλοκαίρι δεν είναι Ολυμπιακός. Και ο Κορμπεράν δεν κατάφερε ποτέ να δείξει/αποδείξει πως μπορεί να τον βοηθήσει να βρει τον καλό του εαυτό. Προπονητής που την Παρασκευή κάνει την πρώτη του προπόνηση ένας ποδοσφαιριστής, ακόμη και της ποιότητας του Χάμες, και την Κυριακή σε ένα ντέρμπι τον βάζει 11αδα (σ.σ. σε ένα ρόστερ με 35 + παίκτες) κάνει καριέρα μόνο στο FM.

Προπονητής που «χάθηκε» με το… καλημέρα μην μπορώντας να αντέξει το βάρος της φανέλας κάτι που ουσιαστικά είχαμε αναδείξει μετά την Ναντ. Το τι έκανε όμως και κυρίως τι δεν έκανε ο Κορμπεράν δεν έχει την παραμικρή αξία τούτη την στιγμή για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ξανά ψυχολογία, νοοτροπία Ολυμπιακού και καθαρές αποφάσεις από τον νέο προπονητή. Η 11αδα δεν είναι… παιχνίδι να «ισοπεδώνεται» από αγώνα σε αγώνα, ούτε είναι λογικό την μια να είσαι βασικός και την άλλη εκτός αποστολής.

Ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ για το γυρίσει. Χρειάζεται όμως πρωτίστως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, παλιοί και νέοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν φταίει για όλα ο προπονητής σε μια ομάδα. Αυτή η ποδοσφαιρική επιλογή που έχει αποκτήσει τους τελευταίους μήνες ο Ολυμπιακός να προηγείται και μετά να προσπαθεί να προφυλάξει το προβάδισμα πρέπει να τελειώσει. Το DNA του Ολυμπιακού είναι το 0-1 να γίνει 0-4.

Όποιος δεν μπορεί αποχωρεί. Πρώτα οι παίκτες στο Ρέντη πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά ο νέος προπονητής που θα έρθει να δουλέψει πάνω στους βασικούς τομείς μιας ομάδας. Ο… Μουρίνιο να έρθει, σε μια ομάδα με τόσο μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, μια ομάδα όμως προβληματική που δεν είναι… ομάδα χρειάζεται χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα που ακολουθεί από την επανέναρξη του πρωταθλήματος (1/2-10) έως και την διακοπή για το Μουντιάλ στις 13/11 θα δείτε πως ο Ολυμπιακός θα παίζει τρία ματς την εβδομάδα. Κάτι που σημαίνει πως ο νέος προπονητής θα έχει έναν «Γολγοθά» να ανέβει.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Ολυμπιακό, όχι εξαιτίας του -7 που την χρονική στιγμή που έχει διαμορφωθεί δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί χρειάζεται πολύ δουλειά και χρόνο για να γίνει πρωτίστως ομάδα και να γυρίσει το κλίμα και μαζί και την βαθμολογική διαφορά.