Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Ραβανού, με τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση στη “μαύρη τρύπα” της Ηγεσίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής.

Η παρουσίαση έγινε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ βιβλίου, παράλληλα με μια εκτενή συζήτηση για την κρίση που βίωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και η οποία δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά και πολιτική και κατ’ επέκταση κρίση ηγεσίας.

Ποιοι μίλησαν για το βιβλίο

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Δραγασάκης, ο καθηγητής και υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος που διετέλεσε και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

«Ο πυρήνας της κρίσης & των διαδικασιών που μας οδήγησαν στα όρια της χρεοκοπίας & στα Μνημόνια το 2010 βρίσκεται ακόμα & σήμερα στη λειτουργία του αναπτυξιακού & παραγωγικού συστήματος στην Ελλάδα & στη λειτουργία του κράτους. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις επιλογές της, εντείνει αυτή τη συνθήκη εκ νέου σήμερα» είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Δραγασάκης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και βουλευτής Αρτας, Όλγα Γεροβασίλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Οι βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Βασίλης Σπανάκης, η πρώην βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Θανάσης Οικονόμου.

Ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, δημοσιογράφοι, πολιτικά στελέχη αυτοδιοικητικοί και αρκετοί πολίτες.