Ο Νεϊμάρ, μιλώντας στο DAZN, εξήγησε τις δυσκολίες προσαρμογής του Λιονέλ Μέσι από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι, αναφέρθηκε στις προσδοκίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, και αποκάλυψε τα γήπεδα που τον έχουν σημαδέψει και τα δύο αξέχαστα γκολ του στην Ευρώπη.

«Ο Μέσι υπέφερε, γιατί η αλλαγή ήταν δύσκολη για αυτόν και την οικογένειά του, αλλά τώρα είναι καλύτερα, είναι σαν να βρίσκεται στο σπίτι του. Θέλω να το απολαύσει. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα», εξήγησε.

Αν και απομένουν ακόμη σχεδόν δύο μήνες για την έναρξη του Μουντιάλ 2022 (20/11-18/12), είναι αναπόφευκτο η συζήτηση να αφορά και το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Κάτι πρόκειται να συμβεί με τη Βραζιλία. Έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε ένα καλό τουρνουά. Έχουμε τις προϋποθέσεις για αυτό. Πρωταθλητές; Μακάρι, σκέφτομαι μόνο αυτό. Δεν πειράζει αν κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν πετύχω ούτε ένα γκολ. Με νοιάζει να βοηθάω την ομάδα, να παίζω καλά παιχνίδια», τόνισε ο Βραζιλιάνος, που μίλησε για δύο γήπεδα που τον έχουν σημαδέψει:

«Ως παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν προτιμώ το Parc des Princes. Όταν είναι γεμάτο και με την υποστήριξη των φιλάθλων, είναι ένα δύσκολο μέρος για κάθε αντίπαλο. Ως επισκέπτης; Μου αρέσει το Santiago Bernabéu, λόγω της ιστορίας του. Το να παίζεις στη Μαδρίτη είναι πάντα δύσκολο», υπογράμμισε ο Νεϊμάρ, ο οποίος από τα 42 του γκολ στην Ευρώπη, ξεχωρίζει δύο:

«Ένα, από απευθείας φάουλ, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Το άλλο, κόντρα στη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League στο Βερολίνο με την Μπαρτσελόνα. Ήταν μια καταπληκτική στιγμή. Θυμάμαι ότι ήθελα απλώς να τρέξω εκεί που ήταν οι φίλοι και η οικογένειά μου. Ήταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού και στην πραγματικότητα τελείωσε μετά από αυτό. Ήταν μια θεαματική στιγμή».