Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο ΑΠΘ, εντός κι εκτός του πανεπιστημιακού κάμπους της πόλης. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση χθες το απόγευμα στο ΑΠΘ, κατά τη διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε βάρος του 27χρονου συλληφθέντος για τα επεισόδια τη νύχτα, ο οποίος δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση). Όσον αφορά στους άλλους δύο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φοιτητές, ενώ διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Eνόψει της μεταγωγής των τριών συλληφθέντων στον εισαγγελέα, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Δεν έγινε χρήση χημικών στον χώρο της μουσικής συναυλίας στο ΑΠΘ, ούτε κινήθηκαν δυνάμεις της εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν, τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν τη νύχτα στο πανεπιστημιακό κάμπους και εν συνεχεία, στο κέντρο της πόλης. Συνολικά για τα επεισόδια έγιναν τέσσερις προσαγωγές, ενώ συνελήφθη o 27χρονος.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων.