«Η χθεσινή εικόνα που είδαμε όλοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια εικόνα ντροπής για την πόλη, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση, η οποία και έχει την πολιτική ευθύνη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι, «δυστυχώς η κυβέρνηση, και με το άσυλο και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιλέγει να πολιτεύεται βασιζόμενη στην ιδεοληψία στελεχών της, με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης της εκλογικής τους πελατείας».

Διαβάστε επίσης:

«Αναίτιες επιθέσεις για να προβάλουν κάποιοι το δικό τους αφήγημα»

Και προσθέτει: «Δεν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που κρατάνε πίσω τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Πολιτική βούληση χρειάζεται, για εφαρμογή του νόμου όταν απαιτείται και όταν διαπιστώνονται παραβατικές και εγκληματικές πράξεις».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει, μάλιστα, πως «αντιθέτως, όταν πολιτεύεσαι μόνο επικοινωνιακά και οι πρακτικές σου οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα».

Καταδικάζει τις «αναίτιες επιθέσεις της Αστυνομίας με χημικά σε φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες, που ήταν απλά θεατές σε μια μουσική συναυλία».

Και τονίζει πως «ήταν εκ των πραγμάτων αστοχία ή πονηρή σκέψη να υπάρχει συναυλία στο χώρο του Αριστοτελείου και την ίδια ώρα σε απόσταση βολής να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ», σημειώνοντας ότι «κάποιοι επωφελήθηκαν από τα χθεσινά γεγονότα, να προβάλουν το δικό τους αφήγημα για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση, «πριν να είναι αργά, να αναστείλει το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».