Εναντίον της κυβέρνησης καταφέρονται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ, με ανακοινώσεις τους για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εγκαταστήσει την αστυνομία στο ΑΠΘ αλλά και να αλλάξει ατζέντα, δημιουργεί εντάσεις και καταφεύγει στην ωμή βία κατά φοιτητών/τριων, κατά χιλιάδων κόσμου», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης αναφέρει: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν λειτουργούν υπό τον φόβο της καταστολής, της βίας και των δακρυγόνων. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να ελέγχει την ακαδημαϊκή ζωή και ελευθερία και να απειλεί την αξιοπρέπεια των φοιτητών και των φοιτητριών που διαμαρτύρονται ειρηνικά, με βάση τις δημοκρατικές αποφάσεις των Συλλόγων τους. Η απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ και η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει η ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης να λειτουργήσει ξανά με υγιείς και δημοκρατικούς όρους».

Το ΚΚΕ

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ. Αποτελεί συνέχεια του μπαράζ καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εδώ και μήνες. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά ένα πανεπιστήμιο- σιδηρόφραχτο για να προχωρά απρόσκοπτα η επιχειρηματική λειτουργία του. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με την οργάνωση και τον αγώνα τους μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης», τονίζει το ΚΚΕ.