Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Διεκόπη μετά από δύο ώρες

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε λίγο μετά τις τέσσερις και μισή και διεκόπη μετά από δύο ώρες. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντολέων κατάθεσε πως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορούσε την προσωπική του ζωή.

Σύμφωνα με άλλες πληφορορίες ο κ. Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι συνομιλούσε με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Κοντολέων, ρωτήθηκε σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα επανειλημμένα κρούσματα υποκλοπών – συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και φέρεται να απάντησε πως η ΕΥΠ δεν χρειάστηκε να ασχοληθεί με την υπόθεση.