Μπορεί η λάμψη του νέου iPhone να επισκίασε το λανσάρισμα της νέας σειράς Apple Watches, όμως η νέα εκδοχή του κορυφαίου wearable αξίζει επίσης την προσοχή σου. Όπως και κάθε άλλη συσκευή του τεχνολογικού κολοσσού, τα Apple Watches καταφέρνουν να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό (ή και περισσότερα), χάρη στον κομψό σχεδιασμό και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους.

Το ερώτημα, λοιπόν, στην περίπτωση των Apple Watches Series 8 που παρουσιάστηκαν στο κοινό την προηγούμενη εβδομάδα, είναι αν η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της – κι αν η απόσταση από την εξαιρετική Series 7 δικαιολογεί τη διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά στην τιμή τους. Γιατί, λαμβάνοντας υπόψη σου και το γεγονός ότι σε ηλεκτρονικά marketplaces, όπως το SHOPFLIX.gr, μπορείς να βρεις μεγάλες εκπτώσεις σε διάφορες εκδόσεις του εμβληματικού Apple Watch, η οικονομική απόσταση μετριέται στις εκατοντάδες ευρώ.

Ομοιότητες και διαφορές

Μια λίστα των κύριων χαρακτηριστικών που φέρουν οι Σειρές 7 και 8 θα σε βοηθήσει να κάνεις μια πρώτη σύγκριση και να καταλάβεις αν η μετάβαση στη νέα, αναβαθμισμένη εκδοχή του εντυπωσιακού smartwatch σού είναι απαραίτητη. Όπως θα διαπιστώσεις, οι διαφορές είναι αρκετά μικρές – όμως ενδεχομένως να αποδειχθούν επαρκείς για ορισμένους χρήστες.

Apple Watch Series 7

  • Επεξεργαστής S7
  • Γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο
  • Οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών 3ης γενιάς, ηλεκτρικός αισθητήρας καρδιακής λειτουργίας για ECG και μέτρηση επιπέδων οξυγόνου στο αίμα
  • Σασί από αλουμίνιο (Midnigh, Starlight, Red, Blue και Green), από ανοξείδωτο ατσάλι (Gold, Silver, Graphite) και από τιτάνιο (Titanium και Space Black).

Apple Watch Series 8

  • Επεξεργαστής S8 (με επιδόσεις αντίστοιχες με τον S7)
  • Crash Detection
  • Ισχυρότερο γυροσκόπιο, υψηλότερο δυναμικό εύρος στο επιταχυνσιόμετρο
  • Οπτικός αισθητήρας καρδιακών παλμών 3ης γενιάς, ηλεκτρικός αισθητήρας καρδιακής λειτουργίας για ECG, μέτρηση επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος.
  • Μέτρηση θερμοκρασίας καρπού στη διάρκεια του ύπνου
  • Καταγραφή έμμηνου κύκλου που συμπεριλαμβάνει εκτιμήσεις ωορρηξίας, για καλύτερο έλεγχο της γονιμότητας
  • Σασί από ανοξείδωτο ατσάλι σε Gold, Silver και Graphite.

Το συμπέρασμα

Μόνο εσύ ξέρεις αν οι ανάγκες σου εξυπηρετούνται καλύτερα από την αναβαθμισμένη Σειρά 8 ή το παλιότερο (εξαιρετικό) Apple Watch Series 7. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του ανανεωμένου μοντέλου, πάντως, είναι αναμφίβολα το Crash Detection, που θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση ατυχήματος, και η λεπτομερέστερη καταγραφή δεδομένων γονιμότητας, ιδίως στην περίπτωση ατόμων που επιδιώκουν να συλλάβουν.

Ταυτόχρονα, οι ομοιότητές του με το Apple Watch Series 7, που όπως είπαμε μπορεί να βρεθεί σε χαμηλή τιμή ή και σε μεγάλη προσφορά, συνεπάγεται ότι αρκετοί χρήστες έχουν καλούς λόγους να προτιμήσουν την προηγούμενη σειρά Apple Watch.

Μεταξύ άλλων, το Apple Watch Series 7 θα τους αποζημιώσει με τη μεγάλη, προηγμένη Always-On Retina Οθόνη και τη στιβαρή ανθεκτική κατασκευή του, αλλά και με μια σειρά από εκπληκτικές εφαρμογές παρακολούθησης της υγείας τους. Πέρα από τα πολλά διαφορετικά χρώματα και εκδοχές στα οποία διατίθεται (ξεχωρίζουμε τη sporty εκδοχή που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Nike), θα εκτιμήσεις και τις δεκάδες διαφορετικές προπονήσεις που μπορείς να παρακολουθήσεις μέσα από την εντυπωσιακή οθόνη του.

Κι αν αποφασίσεις να το παραγγείλεις μέσα από το SHOPFLIX.gr, εκτός από τη χαμηλή τιμή, θα επωφεληθείς και από τις άμεσες παραδόσεις – αλλά και από την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, που θα σου επιτρέψει να παραλάβεις την ίδια μέρα το Apple Watch σου με οποιοδήποτε άλλο προϊόν βάλεις στο καλάθι των αγορών σου.

Βρες το Apple Watch που σου ταιριάζει.