Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» για το περιστατικό που σημειώθηκε σε κατάστημα εμπορίας φιαλών υγραερίου στην Αχαρνών προχώρησε το Live News.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε ότι μετά τον έλεγχο του κλιμακίου της Πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα βρίσκονταν τη στιγμή της έκρηξης πάνω από 100 φιάλες υγραερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της άδειας λειτουργίας στο χώρο της επιχείρησης θα έπρεπε να υπάρχουν το μέγιστο 10 φιάλες υγραερίου.

Καταγγελίες για νόθευση υγραερίου

Το γεγονός των υπεράριθμων φιαλών στο χώρο του καταστήματος ενισχύει την πιθανότητα νόθευσης υγραερίου, κάτι για το οποίο υπήρξαν σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζουν την υπόθεση, αναμένουν το πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης, που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό ενός υπαλλήλου, για να προχωρήσουν στο πόρισμά τους και να ασκήσουν διώξεις αν χρειαστεί.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η νόθευση υγραερίου είναι συχνό φαινόμενο πλέον, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος. Κάτι τέτοιο όμως γίνεται σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.