Τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνοντας το λόγο στην ειδική συνεδρίαση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα και των παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, εις βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών.

«Χάρη σ’ αυτές έγινε γνωστή η προσπάθεια παγίδευσης του κινητού μου με το λογισμικό Predator. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, από τις έρευνες της ΑΔΑΕ, τις ίδιες ακριβώς ημέρες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξεκίνησε να παρακολουθεί επισήμως το κινητό μου τηλέφωνο» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μια παρακολούθηση που κατά διαβολική σύμπτωση διήρκησε συνολικά όσο η εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τον Σεπτέμβριο που έβαλα υποψηφιότητα, μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, οπότε εκλέχθηκα πρόεδρος» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στόχος τους ήταν η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον προσκάλεσε να ενημερωθεί από την ΕΥΠ για τους τυπικούς λόγους που έγινε η παρακολούθησή του.

«Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ο φάκελός μου καταστράφηκε, την ίδια ημέρα που ενημερώθηκε η ανεξάρτητη Αρχή για την καταγγελία μου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κόσμος θα πρέπει να μάθει την αλήθεια, με νόμιμο και διαφανή τρόπο. «Μπορεί λοιπόν ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος των Μυστικών Υπηρεσιών, να άρει το απόρρητο και να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησής μου, αντί να συνεχίζει να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη, διχάζοντας τον ελληνικό λαό με θεωρίες συνομωσίας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα πρέπει να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου όλα τα πρόσωπα που βάσει της δημοσιογραφικής έρευνας σχετίζονται με τη χρήση αυτών των λογισμικών. «Το προσπαθήσαμε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία το απέρριψε» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι στις δημοκρατικές χώρες οι Μυστικές Υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργούν στο «απόλυτο σκοτάδι».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια νέα κανονικότητα όπου οι παρακολουθήσεις πολιτικών, κομμάτων, δημοσιογράφων, δικαστών, αλλά και κάθε απλού πολίτη θεωρούνται εκ των προτέρων νόμιμες.

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη για την Ευρώπη, όπου αυταρχικοί ηγέτες υπονομεύουν ευθέως –όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν- το κοινό μας μέλλον. Και κάποιοι ενώ τους καταδικάζουν, παράλληλα μιμούνται κάποιες από τις πρακτικές τους. Ο έλεγχος των ΜΜΕ, η παγίδευση πολιτικών αντιπάλων και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δώσουν τον αγώνα για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους Ευρωπαίους πολίτες.