Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε, σήμερα 10/9, ο υπουργός Εξωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την προκλητικότητα το τελευταίο διάστημα ειδικά σε ό,τι αφορά τους μετανάστες.

Όπως είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, η Τουρκία εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας μας, επιχειρώντας μια βάναυση και ανήθικη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ανθρώπων, των παράτυπων μεταναστών, τους οποίους σπρώχνει να περάσουν από την Ελλάδα στην Ευρώπη.

«Ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε, επίσης, ότι μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 40.000 παράτυποι μετανάστες, ενώ από την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτός φτάνει τους 150.000.

Προβοκάτσιες από Τουρκία

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία προκαλεί με τακτικισμούς και προβοκάτσιες όπως αυτές ότι δήθεν βρέθηκαν μετανάστες σε βραχονησίδα σε ελληνικό έδαφος.

«Εμείς» πρόσθεσε «ελέγχουμε σε καθε περιπτωση, δεν μπορεσαν αν τους περάσουν προφανώς» είπε.

Τα σύνορα φυλλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο με αποφασιστικό τρόπο από την αστυνομία και τον στρατό, κι αυτό οφείλει να το λάβει υπόψη του ο Ερντογάν, τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για τόσες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αυτό καθοδηγείται από την τουρκική πλευρά, ενώ εκτίμησε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί.

Τέλος, τόνισε ότι η χώρα εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας στο σύνολο του Έβρου και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνδράμουν αυτή την πρόσπάθεια.