Για τα όνειρά του παιδιού του, που έκανε τα πάντα για να ταξιδέψει κάτω από τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί το παρθενικό του ταξίδι μίλησε ο πατέρας της άτυχης Θάλειας.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης ναυτικής δοκίμου αποκάλυψε στην κάμερα του Live News τα σχέδια που έκανε η κόρη του, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ανυπόμονη για το πρώτο της ταξίδι.

«Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό» ανέφερε ο πατέρας της 19χρονης, ο οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως το παρθενικό ταξίδι της κόρης του με το Πολεμικό Ναυτικό θα ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο της.

«Δεν ήταν απλά το όνειρό της. Ήταν το πεπρωμένο της» σημείωσε ο Στέλιος Κορδάμπαλος, προσθέτοντας: «Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πηγαίναν στο να μην πάει προς αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί».

Η Θάλεια, έδωσε πανελλήνιες δύο φορές για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην σχολή ναυτικών δοκίμων.

«Όχι ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει «όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω». Έδωσε το κορίτσι μου, πέρασε έγραψε καλύτερα. Πήγε στην σχολή Ευέλπιδων. Πήγε τον πρώτο μήνα. Περνούσε καλά, έκανε φίλους αλλά στον μήνα πάνω της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. «Μπαμπά πάρ’ τους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρ’ τους τηλέφωνο». Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Αυτό ήταν που ήθελε πάντα» συμπλήρωσε.

«Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά»

Η Θάλεια, αρχές Αυγούστου ξεκινά για το πρώτο της ταξίδι ως ναυτική δόκιμος.

«Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. «Τι έγινε μπαμπά. Εμείς όλα καλά εδώ». Μόλις είχαν φάει και επέστρεφαν στο καράβι. «Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά» γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή».

Όμως η Θάλεια δεν ξαναπήρε ποτέ τον πατέρα της. Πέρασε το Σάββατο, πέρασε η Κυριακή κι όταν πια τη Δευτέρα το απόγευμα οι γονείς της έλαβαν τηλεφώνημα, δεν άκουσαν την κόρη τους στην άλλη άκρη του ακουστικού αλλά τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού.

«Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μου ήταν και αιμοδότρια» τόνισε ο κ. Κορδάμπαλος.

Στη συνέχεια, ο γιατρός έκανε λόγο για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι. Όμως στις 02:00 τα ξημερώματα το τηλέφωνο θα ξαναχτυπήσει. «Στις 02:00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι αύριο το πρωί» συμπλήρωσε.

Ανακουφισμένος πως το παιδί του δεν έχει κάτι σοβαρό, ο πατέρας της επιστρέφει κανονικά στη δουλειά του, όταν λαμβάνει ένα ακόμη τηλεφώνημα.

«Είδαμε ένα άλλο κορίτσι»

«Τηλέφωνο από τη σύζυγό μου γύρω στις 9 παρά και μου λέει «το κορίτσι διασωληνώθηκε». Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» ανέφερε ο πατέρας της Θάλειας και συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι».

Η Θαλίτσα, όπως συνήθιζε να την αποκαλεί, δεν είχε ουρολοίμωξη. Βρισκόταν στην εντατική σε νοσοκομείο της Νάπολης και πάλευε για τη ζωή της.

«Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την βλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν τόσο δύσκολη αυτή η στιγμή. Πάρα πολύ δύσκολη» τόνισε ο πατέρας της άτυχης ναυτικής δοκίμου.

«Περιμένω να μάθω την αλήθεια»

Δύο εβδομάδες μετά είναι αγκαλιά με τις παιδικές φωτογραφίες της Θάλειας με αγαπημένη του εκείνη από την παρέλαση που ήταν σημαιοφόρος.

Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορωνοϊό στις αρχές Αυγούστου, μια σχεδόν ασυμπτωματική νόσηση που ίσως συνέβαλε κι αυτή στη μοιραία κατάληξη.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως τι ήταν αυτό; Σε τέσσερις μέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;» τόνισε ο κ. Κορδάμπαλος.