Η Ελλάδα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών για τέταρτη φορά στην ιστορία της!

Τα κορίτσια μας νίκησαν και την Ιταλία (12-9) και βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, καθώς θα παίξουν στον μεγάλο τελικό με την Ισπανία την Παρασκευή (9/9).

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νίνου. Οι Ιταλίδες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με την Πικότσι αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα μας. Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 2-2 με τη Μαρλέτα.

Η Ελλάδα έφτασε στο 3-2 με την Ξενάκη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η γαλανόλευκη έφτασε στο 4-2 με εκτέλεση πέναλτι της Νίνου με την Μπιανκόνι να μειώνει για την Ιταλία προτού η Σιούτη δώσει την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προβάδισμα δύο γκολ.

Οι τυπικά γηπεδούχες μείωσαν για τελευταία φορά στο γκολ (6-5) με την Ταμπάνι. Από εκείνο το σημείο η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό στην επίθεσή της και προηγήθηκε με 9-5 με τη Βασιλική Πλευρίτου.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 11-7 με γκολ της Χυδηριώτη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με την Αβένιο να μειώνει στα τρία τέρματα. Η γαλανόλευκη έπαιξε στη συνέχεια εξαιρετικές άμυνες στην παίκτρια λιγότερη και κράτησε το προβάδισμά της.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 1-2

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία: Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.