Αυτή η κυβέρνηση εξαγγέλλει διαρκώς μέτρα και δίνει διαρκώς »λύσεις» – σε πολλά εισαγωγικά – σε αυτό το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας, που πλέον έχει μετατραπεί σε  «τσουνάμι» αισχροκέρδειας, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εκτός από ενέργεια και καύσιμα, υπάρχει και το σούπερ μάρκετ

«Γιατί πέρα από την ενέργεια και τα καύσιμα, υπάρχει και το σούπερ μάρκετ, όπου δυστυχώς οι ανατιμήσεις είναι συνεχόμενες» εξήγησε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε ακόμη ότι «και μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί ελάχιστα πρόστιμα από την αρμόδια υπηρεσία του κ. Γεωργιάδη (ΔΙΜΕΑ). Μια υπηρεσία, η οποία θεωρητικά θα έπρεπε να ελέγχει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, προστατεύοντας τους πολίτες, που εξακολουθούν να έχουν τα ίδια εισοδήματα, τα οποία όμως διαρκώς εξανεμίζονται από τις ανατιμήσεις».

Κανένα αποτέλεσμα

«Φοβάμαι ότι και η νέα δέσμη μέτρων, εξαγγελιών και υποσχέσεων, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αποδεικνύοντας ότι και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί επικοινωνιακά μια πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι, αυτή τη στιγμή ο κόσμος δεν αντέχει και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητα.

Μείωση ΦΠΑ και έλεγχοι

Σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια ο κ. Κατρίνης επανέλαβε ότι ότι «εμείς έχουμε προτείνει εδώ και πολλούς μήνες τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, όπως και τη διενέργεια αυξημένων ελέγχων, που συνειδητά δεν γίνονται από την κυβέρνηση, γιατί θέλει να κρύψει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, αφήνοντας εντέλει την αγορά να λειτουργεί ασύδοτη, εις βάρος ωστόσο των καταναλωτών».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Κατρίνης υπενθύμισε πως μηδαμινό είναι το κυβερνητικό ενδιαφέρον και για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που πλήττονται βάναυσα από την ακρίβεια, με το οικονομικό επιτελείο να μην έχει κάνει τίποτα για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, το οποίο κόπηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.