Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας απέναντι στο ΝΑΤΟ, επειδή διέγραψε την ανάρτηση με την οποία συνέχαιρε την Άγκυρα για την 30ή Αυγούστου, που γιορτάζει την εθνική της επέτειο, η οποία, για την Ελλάδα, είναι η Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30ή Αυγούστου και την Ημέρα της νίκης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

«Είτε αναγράφεται είτε όχι, εμείς κερδίσαμε το 1922»

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, «η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας, που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ».

Για να καταλήξει: «Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει».

Ερντογάν: «Ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο – Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία»

Με το ΝΑΤΟ και την σχέση του με την Ελλάδα τα… έβαλε νωρίτερα και ο Ερντογάν, που συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις και τα υποτιμητικά σχόλια για τη χώρα μας.

Ενοχλημένος από τη στάση που κρατά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα, απειλεί και προειδοποιεί:

«Ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο. Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς δεν έχει αξία στο ΝΑΤΟ. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, χωρίς την Τουρκία, το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ερντογάν, η μόνη υπηρεσία που φαίνεται να προσφέρει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ είναι αυτή του «πιστού υπηρέτη».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας», ήταν οι χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν εμμένει στο ζήτημα των ελληνικών S-300, που υποτίθεται ότι «κλείδωσαν» τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως άλλωστε ανέφερε στην ανάρτησή του και το υπουργείο Άμυνας της χώρας του.