Ανάλαφρο ψάρι, εξωτικοί καρποί και φρέσκα λαχανικά. Οι απλές, δροσερές γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού μυρίζουν Μεσόγειο και συνθέτουν πιάτα φημισμένα για τη νοστιμιά, αλλά και την ποιότητά τους. Για αυτό και από τη στιγμή που η θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι επιστρέφουμε σε αυτή την απλή – αλλά και τόσο πλούσια – γαστρονομική παράδοση.

Στο πλευρό της, οφείλουμε να τοποθετήσουμε και το κρασί που θα αναδείξει τις λεπτότερες νότες της απογειώνοντας την απόλαυση και το οποίο είναι ικανό να ντύσει με τη γεύση του τις ομορφότερες ηλιόλουστες στιγμές μας. Και το βρήκαμε, στην Ορεινή Άδολη Γη.

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το κρασί του Κτήματος Αντωνόπουλου προέρχεται αποκλειστικά από ορεινά αμπελοτεμάχια. Και η καταγωγή του αυτή του προσφέρει την χαρακτηριστική ζωντάνια του, αλλά και ένα αιθέριο αρωματικό προφίλ και οξύτητα γεμάτη δροσιά, που μας ξαφνιάζουν ευχάριστα σε κάθε γουλιά.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, η χαρισματική παλιά ποικιλία Λαγόρθι, άψογα εγκλιματισμένη στην ορεινή Αχαΐα, όπου βρίσκεται και το Κτήμα Αντωνόπουλου, που χαρίζει στην Ορεινή Άδολη Γη τα μοναδικά της αρώματα από πεπόνι, άγουρο μοσχολέμονο και ακτινίδιο. Η τραγανή τους οξύτητα μεταφέρεται γρήγορα από τη μύτη στον ουρανίσκο μας, ζευγαρώνοντας άψογα με φρέσκα ψάρια και θερινά φρούτα.

.

Η καλοκαιρινή του φύση επιβεβαιώνεται και από ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό του: μπορούμε να το απολαύσουμε, χωρίς να θυσιάσουμε ίχνος από τη γεύση του, 1-2 βαθμούς πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα λευκά κρασιά, δηλαδή στους 10 βαθμούς Κελσίου, στο πλευρό λαχταριστών θαλασσινών μεζέδων, οστράκων και άλλων ελαφρών ελληνικών πιάτων. Και, φυσικά, η ενδιαφέρουσα γεύση και η δομή του, το καθιστούν ιδανική επιλογή και σκέτο, για τις νύχτες που ψάχνουμε κάτι δροσιστικό και ανάλαφρο.

Όμως, όσο και αν το απολαμβάνουμε σε κάθε εκδοχή του, η πρώτη μας επαφή μαζί του αξίζει να γίνει στο πλευρό θαλασσινών ψημένων στα κάρβουνα ή εξωτικών φρούτων.