Έφτασε πριν από λίγο στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου. Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο μετέφερε τη σορό, όπως και τους γονείς της Θάλειας από την Ιταλία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπομπή προς το σπίτι της άτυχης κοπέλας.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας η σορός θα μεταφερθεί στο πατρικό σπίτι, στη συνοικία Παπασταύρου. Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, η διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Πλέον, οι ελληνικές Αρχές θα ενημερωθούν επισήμως με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες από την Ιταλία.

Το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο «αντίο» στη Θάλεια θα πουν αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία με την κηδεία να τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στην πόλη θα φτάσουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο MEGA χθες Τρίτη, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.