Στο σκάνδαλο των υποκλοπών θα συνεχίσει να επενδύει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας που σήμερα θα επισκεφθεί την ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) και θα εντείνει την αντιπολιτευτική του τακτική με υψηλούς τόνους και με σκληρές επιθέσεις προς την κυβέρνηση (και προσωπικά προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό διότι θεωρεί ότι οι συνεχείς επιθέσεις του προς τον Πρωθυπουργό τον αποδυναμώνει διαρκώς και στην πορεία προς τις εκλογές θα έχει αρκετά μειωμένο πολιτικό κεφάλαιο.

Διαβάσε ακόμη: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεδομένη η δυσπιστία του λαού – Θα τη λάβετε στην κάλπη

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε δύο επιλογές. Τη δημοκρατική που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, και την καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη, προκλήσεις, διχασμό, λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά και κινήσεις πανικού, που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας. Σας ενθαρρύνω με όση αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει να πράξετε το πρώτο, παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή που ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί για να μη βυθίζει άλλο την πολιτική ζωή σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας.

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με προσοχή τα όσα γίνονται και λέγονται μάλιστα χθες στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα έλεγαν στο Βήμα, ότι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εξωφρενική θεωρία ότι η εξιχνίαση του σκανδάλου των υποκλοπών εξυπηρετεί αλλότριες δυνάμεις.

«Πρόκειται για ένδειξη πανικού και επικίνδυνου κατήφορου στα μονοπάτια της συνωμοσιολογίας και της ανακάλυψης του «εσωτερικού εχθρού». Αυτό που εξυπηρετεί την εθνική σταθερότητα και ασφάλεια είναι η εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης. Η Δημοκρατία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αλήθεια» έλεγαν οι ίδιοι παράγοντες και συνέχιζαν: «Ο μόνος που την τρέμει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά. Ας μην έχει καμιά αμφιβολία. Η προβοκάτσια του θα πέσει στο κενό. Η αλήθεια θα λάμψει, το καθεστώς Μητσοτάκη θα ηττηθεί».

Σχετικά με την επιχείρηση «κουκούλωμα» του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη, που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, ότι δηλ . υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους η στάση τους είναι άκρως επιθετική.

«Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι. Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο» λένε.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποτελούνταν από τη βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, και το βουλευτή Α΄ Ανατολικής Αττικής και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστο Σπίρτζη, επισκέφθηκαν την ΕΥΠ και το νέο διοικητή της κ. Δεμίρη.

«Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν σήμερα σ.σ. χθες) το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι υψηλόβαθμοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν δώσει εντολές προκειμένου να καταστραφεί υλικό που έχει να κάνει με το γνωστό θέμα των παρακολουθήσεων-υποκλοπών ζητήσαμε να δούμε τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Να εκφράσουμε την ανησυχία μας, να επιμείνουμε, να τονίσουμε την ανάγκη να γίνει μία εις βάθος έρευνα και ότι σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησής μας. Θα παρακολουθούμε στενά ένα τόσο μεγάλο ζήτημα το οποίο ταράζει, ένα σκάνδαλο που συγκλονίζει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου. Προφανώς δεν μπορούμε παρά να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη διαρκώς σε αυτό, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν στοιχεία και έτσι αυτό το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί κάποτε. Εκτός από τον πολιτικό υπεύθυνο που είναι πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης. Να μην συγκαλυφθούν στοιχεία αλλά να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη.