Η ομάδα των Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή, με το Velos – Eurobank Private Baniking, αποτελούμενη από πρωταθλητές τριγώνου, ήταν η πρωταγωνίστρια της τελευταίας ιστιοδρομίας του 55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η αυλαία της ιστορικής διοργάνωσης ανοικτής θαλάσσης, η οποία είχε τη στήριξη της ναυτιλιακής και της ιστιοπλοϊκής οικογένειας, θα «πέσει» σήμερα το βράδυ, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (20:00), με την τελετή απονομής των διακρίσεων.

«Πήραμε μία πολύ καλή εκκίνηση και κατακτήσαμε για 2η χρονιά τον αγώνα της Άνδρου. Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας γιατί έχει και μεγάλο «μπράτσο» και τοπικές ιστιοδρομίες, κάτι που τον κάνει πολύ ωραίο.

Για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασε η φιλοξενία των διοργανωτών και των κατοίκων του νησιού και κάθε χρονιά περνάμε και καλύτερα.

Πήραν μέρος οι καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της Ελλάδος. Βέβαια, στη διοργάνωση της Άνδρου συνηθίζεται να συμμετέχουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα. Η σημαντικότητα του αγώνα φαίνεται και από τους μεγάλους χορηγούς που τον υποστηρίζουν» υπογράμμισαν οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967. Διοργανωτές του «55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» είναι ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος. Η τελετή απονομών της 1ης και της 2η ιστιοδρομίας πραγματοποιήθηκε σε μία εορταστική ατμόσφαιρα στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρο. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Τα αποτελέσματα:

ORC Γενική βαθμολογία
1. Velos – Eurobank Private Banking (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής) 4,20
2. Black Jack – Porsche (Μ. Χατζηκυριακάκης – Μ. Κουρτέσης) 11,60
2. Pete (Δ. Παλαιολόγος) 13,40

ORC Αποτελέσματα τοπικής ιστιοδρομίας
1. Velos – Eurobank Private Banking (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής)
2. Ellinix Farr Away – Α. Μ. Νομικός (Σ. Λεονταρίδης)
3. Pega – Goulandris Bross Hellas

Performance Γενική βαθμολογία

1. Velos – Eurobank Private Banking (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής)

2. Black Jack – Porsche (Μ. Χατζηκυριακάκης – Μ. Κουρτέσης)

2. Pete (Δ. Παλαιολόγος)

Performance Αποτελέσματα τοπικής ιστιοδρομίας
4. Velos – Eurobank Private Banking (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής)
5. Ellinix Farr Away – Α. Μ. Νομικός (Σ. Λεονταρίδης)

3. Pega – Goulandris Bross Hellas

Sport Γενική βαθμολογία

1. Bluescape (Ν. Σύμπουρας) 7,20

2. Adra (Ζ. Γρηγοριάδης) 9,40

3. Giorgio – Furuno (Κ. Μάνθος, Γ. Πηλιχός, Μ. Πίτας) 11,60

Sport Αποτελέσματα τοπικής ιστιοδρομίας
6. Giorgio – Furuno (Κ. Μάνθος, Γ. Πηλιχός, Μ. Πίτας)
7. Alter Ego ABS (Στ. Μπόνας)
8. Adra (Ζ. Γρηγοριάδης)