Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Έτσι, η Super League, με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση των δύο ομάδων παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το ματς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Super League:

«Ο Ολυμπιακός στις πέντε τελευταίες του επισκέψεις στην Τρίπολη δεν έχει δεχθεί τέρμα και μετρά τέσσερις νίκες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μια λευκή ισοπαλία στα play off του 2020-21.

Η ευρύτερη νίκη του Ολυμπιακού στην Αρκαδία σημειώθηκε το 2019-20 και ήταν με σκορ 5-0 με τους Μασούρα – Ελ Αραμπί να σημειώνουν από δύο γκολ και το άλλο να έρχεται από τον Μπρούμα.

Ο Ιγκλέσιας είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αρκαδίας που σκόραρε κατά του Ολυμπιακού με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό ήταν στις 28 Ιανουαρίου 2018, στο 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων. Το γκολ των Ερυθρολεύκων είχε έρθει από τον Ανσαριφάντ.

Η τελευταία νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Ολυμπιακού είναι το 2013-14 και είχε έρθει χάρη στα γκολ των Καράσκο και Ντε Μπλάσις, ενώ για τον Ολυμπιακό είχε βρει δίχτυα ο Βέργος.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 16 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ολυμπιακός διατηρεί μια από τις καλύτερες επιδόσεις του με ομάδες της περιφέρειας, αφού έχει επικρατήσει στα 9 ματς, υπάρχουν τέσσερις ισοπαλίες και έχει φύγει ηττημένος από την Τρίπολη μόλις τρεις φορές.

Στην παρθενική χρονιά του στην Α’ Εθνική, το 2007-08, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 1-0 (34’ Φιλομένο), ένα αποτέλεσμα που ήταν συνέχεια της πρώτης του νίκης στην κατηγορία που ήρθε απέναντι στον Παναθηναϊκό με 1-0 (51’ Μάρτινς).

Στη συνέχεια κατάφερε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ (2-0) και της ΑΕΚ (2-1) στην Τρίπολη και έτσι έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στους κορυφαίους συλλόγους της κατηγορίας.

Η αναμέτρηση του με τον Άρη εκείνη τη χρονιά είχε τελειώσει με λευκή ισοπαλία.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

16 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 8-23».