Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί και έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, για την 2η αγωνιστική της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και μοιραία κόλλησαν στο μηδέν, απέναντι σε έναν Αστέρα, που παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με κύριο στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με πάνω από δέκα τελικές και περισσότερο από 70% κατοχή μπάλας, αλλά παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημήτρη Καραντώνη.

Οι πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν και την κούραση από τη μεγάλη μάχη που έδωσαν την περασμένη Πέμπτη με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα πλέι οφ του Europa League, τα… χάλασαν στην τελική προσπάθεια, με τον Αστέρα να στέκεται όρθιος και να παίρνει την ισοπαλία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο αποψινό παιχνίδι έκανε ντεμπούτο για τον Ολυμπιακό ο Ουί-Τζο Χουάνγκ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ οι Πειραιώτες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής έχουν 4 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας έφερε για δεύτερη σερί αγωνιστική ισοπαλία και έχει δύο βαθμούς.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Ζινκερνάγκελ και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με την εξής 11άδα: Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Στάνκο, Μπερτόγλιο, Τιλίκα, Γκαρντάφσκι και Mπαράλες.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, άμυνα ο Αστέρας

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σαφείς προσανατολισμούς. Ο Ολυμπιακός να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει τα κενά στην άμυνα του Αστέρα και οι γηπεδούχοι να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Παπαδόπουλου. Το πρώτο 20άλεπτο κύλησε με τους Πειραιώτες να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να σπάσουν τη διπλή ζώνη των Αρκάδων. Χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν ότι η κατοχή της μπάλας ήταν στο 74%-26% υπέρ του Ολυμπιακού. Μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να δημιουργούν τις πρώτες τους τελικές.

Πίεση και ευκαιρίες

Στο 24’ ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.  Στο 35’ μετά το κόρνερ του Ζινκερνάγκελ, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και βγήκε εκ νέου κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζινκερνάγκελ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 41’ ο Αλβάρες πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ελ Αραμπί και… έκλεψε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Μαροκινού, ενώ στο 43’ ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Μασούρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Ελ Αραμπί. Ο Ραντζέλοβιτς βρήκε τον Μαροκινό, αυτός γύρισε ωραία, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Ακόμα πιο πιεστικός, αλλά…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, ενώ αντίθετα ο Μεταξάς έριξε στο παιχνίδι τον Μπενίτο αντί του Καρμόνα για τον Αστέρα. Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως έκλεισαν το πρώτο μέρος, δημιουργώντας ευκαιρίες και πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 50’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε σέντρα – σουτ από δεξιά, ο Μασούρας έβαλε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο πεντάλεπτο 50’-55’ οι Πειραιώτες «κατασκήνωσαν» στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες, όμως, να αντιδρούν σωστά στις στημένες φάσεις των πρωταθλητών.

Στο 57 και το 58’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα τελικές, με τον Ελ Αραμπί και τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ. Στην πρώτη περίπτωση ο Κορεάτης βρήκε τον Μαροκινό από δεξιά, αυτός έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στη δεύτερη ο Ασιάτης σούταρε, η μπάλα κόντραρε καιέφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Περισσότερα σε λίγο…