Οι τρεις βαθμοί θα είναι, πιθανότατα, αυτοί που θα λείψουν από τον Άρη, όταν θα τα βάλει κάτω και θα «μετρηθεί», σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων του στο πρωτάθλημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, το ίδιο, τουλάχιστον, ενοχλεί και η αποκαρδιωτική εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Βρέθηκε πίσω από το… πουθενά ο Άρης στο Αγρίνιο, όμως, κατάφερε γρήγορα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον Λεβαδειακό στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν ο Μανσίνι αυτός που έδωσε τη λύση, στο χθεσινό ματς ήταν η ποιότητα του Πάλμα αυτή που έφερε την ισοφάριση.

Λίγα λεπτά αργότερα, πριν προλάβει το γκολ που δέχτηκε ο Άρης να του στοιχίσει ψυχολογικά. Σε ένα γήπεδο που πιθανότατα οι αντίπαλοι του για την επίτευξη των στόχων του δεν θα έχουν βαθμολογικές απώλειες. Σε ένα γήπεδο, βέβαια, που οι αντίπαλοι του θα είχαν πάρει, πιθανότατα, το πεντακάθαρο πέναλτι στην ανατροπή του Ιτούρμπε και μετά θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγωνιστική κατάρρευση, όμως, του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, που έστρεψε εκεί και δικαιολογημένα τα βλέμματα και «έχασε» το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την αδικία που υπέστη από διαιτητή και VAR.

Έχοντας ισοφαρίσει, γρήγορα, το γκολ που δέχτηκε και έχοντας, πλέον, αυτός το ψυχολογικό πλεονέκτημα, θα περίμενε κανείς ότι ο Άρης θα ανέβαζε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να φτάσει στην επίτευξη ενός γκολ, τουλάχιστον, που θα τον οδηγούσε στη νίκη.

Αντί γι΄ αυτό, όμως, είδαμε μια ομάδα «πελαγωμένη», χωρίς προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Βγάζουμε από την εξίσωση την αλλαγή του Πάλμα, καθώς τη ζήτησε ο ίδιος ο παίκτης. Ούτε μια από τις υπόλοιπες κινήσεις που έγιναν, δεν βοήθησε. Αντίθετα, ο Άρης έγινε χειρότερος και διευκόλυνε το έργο των γηπεδούχων. Αν, μάλιστα, ο Καρέλης δεν αστοχούσε σε απίστευτα τετ α τετ, θα μιλούσαμε για συντριβή.

Για όλα τα παραπάνω, τη μεγαλύτερη ευθύνη την ώρα του αγώνα, έφερε ο Χερμάν Μπούργος και γι ΄αυτό φάνταζε αναπόφευκτο το «διαζύγιο». Όπως ευθύνη, όμως, της διοίκησης είναι να φέρει έναν προπονητή που να μπορεί να κουμαντάρει το τεράστιο αυτό «καράβι» που λέγεται Άρης.

Ο Τόλης Τζερζής θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το οποίο είναι το λιγότερο που ανησυχεί, γιατί, πιθανότατα θα δούμε έναν άλλον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το θέμα είναι, όμως, η συνέχεια…