Η μικρή κατάλευκη γατούλα είχε σκαρφαλώσει στο χειροποίητο ξύλινο στέγαστρο, ακριβώς πάνω από τη βαριά κρυστάλλινη πόρτα της πανάκριβης exclusive boutique.

Η ψιψίνα παρακολουθούσε τρομαγμένη τους ορμητικούς χειμάρρους να κατηφορίζουν στα Ματογιάννια παρασύροντας τα πάντα στην ξέφρενη διαδρομή τους. Εχοντας δίπλα μου την Εσθήρ παρακολουθούσαμε και εμείς το τραγικό θέαμα, κρατώντας στα χέρια μας τα sneakers των Stella McCartney και Valentino.

Ξυπόλυτες, με τα ροζ και κίτρινα παντελόνια της αγαπημένης μας Donatella να τα έχουμε μαζέψει πάνω από το γόνατο. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι, ο οποίος προσπαθούσε να διασώσει έναν πίνακα πολλών χιλιάδων ευρώ τον οποίο επιθυμούσε να αποκτήσει βούλγαρος billionaire, μας προειδοποίησε φωνάζοντας δυνατά ότι έπρεπε να ανέβουμε στην κοντινή σκάλα του παλιού αρχοντικού, διαφορετικά το νερό θα παρέσυρε και εμάς. Oh! Mon Dieu. Αρχίσαμε να σκαρφαλώνουμε στα πρόσφατα ασβεστωμένα σκαλοπάτια του εμβληματικού σπιτιού που κάποτε αποτελούσε την κατοικία γενναίου καπετάνιου που πολεμούσε τους επικίνδυνους πειρατές.

Τελικά οι πλημμύρες και οι υδροστρόβιλοι που χτύπησαν αλύπητα τη Mykonos είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τους πειρατές που έκαναν πριν από πολλά χρόνια εξορμήσεις στο Αιγαίο.

Οι γλάστρες που ήταν τοποθετημένες στα σκαλοπάτια του αρχοντικού είχαν πέσει στα Ματογιάννια χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν διερχομένους που έτρεχαν προσπαθώντας να προφυλαχθούν από τη σφοδρή κακοκαιρία. Στριμωγμένες στο μπαλκονέτο της ιστορικής κατοικίας ομοιάζαμε, όπως είχαμε τραβήξει τα παντελόνια ψηλά, με την πτωχή πλην τιμία ψαροπωλήτρια Αλίκη στη λαοφιλή ταινία «Διπλοπενιές». Ξαφνικά, έτσι όπως ο χείμαρρος έτρεχε ανεξέλεγκτος, ένα «αντικείμενο» μας τράβηξε την προσοχή. Πάνω στο βρώμικο νερό «έτρεχε» κάτι σαν… ανεμοδαρμένη βαρκούλα μια τσάντα κροκό Hermes, αξίας 500.000 ευρώ!