Μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα επί του Ιωνικού, ο Παναθηναϊκός πέρασε με επιτυχία και την πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία του, καθώς επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» για τη 2η αγωνιστική της Superleague.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το 2×2 στο φετινό πρωτάθλημα περνώντας νικηφόρα και με πειστική εμφάνιση από το Ηράκλειο χάρη σε τέρματα των Παλάσιος και Σπόραρ από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (6 β.), έχοντας ματς περισσότερο, ενώ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Βέλγιο 85-68: Θέαμα, περίπατος και τώρα Eurobasket (vid + pics)

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός, δίκαιο προβάδισμα για τους «πράσινους»

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν από την αρχή και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που δημιουργούνταν στα άκρα του ΟΦΗ.

Η πίεση απέφερε καρπούς και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν το 20λεπτο. Συγκεκριμένα, ο Πέρεθ βρήκε με τρομερή μακρινή μπαλιά ακριβείας τον Παλάσιος, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 16′.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας και το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο. Και έτσι έγινε.

Μπορεί το σουτ του Σπόραρ στο 32′ να έφυγε άουτ, ωστόσο ο Σλοβένος κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Σπόραρ στην περιοχή και ο Σλοβένος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των «πρασίνων» στο 33′.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Ο Λάρσον βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Πλήρης έλεγχος μέχρι το τέλος από τον Παναθηναϊκό

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να το φέρνει στα μέτρα του. Στο 57′ ο Παλάσιος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, έκανε το σουτ αλλά ο Στέφενς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Ο Κουρμπέλης τραυματίστηκε στην αριστερή γάμπα και αντικαταστάθηκε από τον Βέρμπιτς στο 68′, ενώ πέρασαν στο 76′ οι Ιωαννίδης και Γκάνεα στη θέση των Σπόραρ και Χουάνκαρ.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ προσπάθησε να φανεί απειλητικός και έχασε ευκαιρία στο 82′ για να μειώσει στο σκορ. Ο Στάικος έκανε το σουτ αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 86′ ο Μπουζούκης βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους «πράσινους» να φεύγουν με το τρίποντο από την Κρήτη.