«Ενάντια στον άνθρωπο» κατηγόρησε ο Έλον Μασκ ότι στρέφονται όσοι ζητούν να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «παράλογο» για την εθνική ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έγραψε την Παρασκευή στο Twitter για την πυρηνική ενέργεια: «Οι χώρες πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας! Είναι παράλογο από άποψη εθνικής ασφάλειας & κακό για το περιβάλλον να κλείνουν (τις πυρηνικές μονάδες)», έγραψε ο Μασκ.

Τσερνόμπιλ και Φουκουσίμα

Οι ΗΠΑ έχουν κλείσει 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες από το 2012, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα. Όμως η ενεργειακή κρίση και οι στόχοι για κλιματική ουδετερότητα επαναφέρουν διεθνώς τη συζήτηση για την αμφιλεγόμενη πηγή ενέργειας.

Ο Έλον Μασκ όμως δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των πυρηνικών τα οποία θεωρεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, ιδίως από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκτόξευσε στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

«Να επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί που έκλεισαν»

«Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής. Όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσετε τα πυρηνικά εργοστάσια, αλλά θα πρέπει επίσης να επαναλειτουργήσετε αυτά που έχουν ήδη κλείσει. Είναι ο ταχύτερος τρόπος για παραγωγή ενέργειας. Είναι τρελό να κλείνετε πυρηνικά εργοστάσια τώρα, ειδικά αν βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν φυσικές καταστροφές», ανέφερε προ μηνών σε συνέντευξή του ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

«Εάν βρίσκεστε κάπου όπου συμβαίνουν ισχυροί σεισμοί ή τσουνάμι, τίθενται περισσότερα ερωτήματα. Εάν δεν υπάρχει κίνδυνος μαζικών φυσικών καταστροφών, όπως στη Γερμανία, τότε δεν υπάρχει πραγματικά κανένας κίνδυνος με τα πυρηνικά εργοστάσια», πρόσθεσε.

Πηγή: OT.gr