Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του, Ματέι Μάρκοβιτς, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κατέβασε… ρολά, ο Λεβαδειακός στάθηκε όρθιος στη Νεάπολη και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Ιωνικό (0-0), για την 2η αγωνιστική της super League.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω στον ανίκητο Ματέι Μάρκοβιτς, με τον Κροάτη να βάζει… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση και «ταφόπλακα» στα όνειρα των παικτών του Σπανού για το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στο 90’ θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη, καθώς έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Τσιριγώτη. Ο άσος του Λεβαδειακού βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Δοκάρι και ευκαιρίες με τον Αοσμαν

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά απείλησαν δύο φορές με τον Αοσμαν. Στο 8’ και στο 11’. Στην πρώτη περίπτωση ο Μάντζης έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Αοσμαν παραπάτησε και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στη δεύτερη η εκτέλεση φάουλ του Σύριου σταμάτησε στο δοκάρι του Μάρκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός απάντησε στις ευκαιρίες του Ιωνικού με τον Κωνσταντινίδη.

Ο άσος των φιλοξενούμενων, μετά την λανθασμένη εκτίμηση του Βαλεριάνου, βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά αστόχησε. Στο 28’ ο Ιωνικός είχε μια ακόμα τελική με τον Αοσμαν, αλλά ο Μάρκοβιτς του είπε «όχι», όπως και στο σουτ του Μύγα στο 37’. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

Καλύτερα στημένος ο Λεβαδειακός

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 52 οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Λούα-Λούα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπελμόντ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε, ενώ στο 61’ το σουτ του Βρακά έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μασάς στο 64’.

Στο 67’ ο Σπανός έριξε στο ματς τους Λοβέρα, Μίλο και Ελευθεριάδη για να δώσει πνοή στην ομάδα του, με τον Αργεντινό στο 76’ να βρίσκει με ωραία σέντρα τον Μάντζη. Ο νεαρός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Λοβέρα σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Λεβαδειακό να έχει κλείσει τους χώρους προς την εστία του Μάρκοβιτς, με τους φιλοξενούμενους στο 90’ να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιριγώτη. Ο άσος των Βοιωτών έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, σούταρε, αλλά αστόχησε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Άοσμαν, Μασάς (66΄Λοβέρα), Ρομαό, Αντούνες, Μεντόσα (66΄Μεντόσα), Μάντζης, Ιωαννίδης (66΄Ελευθεριάδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος (64΄Μπαχανάκ), Βινίσιους (85΄Λιάγκας), Βήχος, Μουτίνιο(46΄Λούα Λούα), Μεχία, Μπελμόντ, Βρακάς (85΄Τσιριγώτης), Δούμτσιος, Συμελίδης (75΄Χάμοντ).