Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση της αποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, που προχωρά σε υποτιθέμενους εξορκισμούς.

Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του MEGA και της εκπομπής Live News, ο υπεύθυνος της αίρεσης, εκτός από εξορκισμούς… «θεραπεύει» ακόμα και τον καρκίνο!

Βγάζουν αφρούς από το στόμα, σέρνονται και κοπανιούνται στο πάτωμα, τρέχουν σαν δαιμονισμένοι όταν τους ακουμπάει ο αυτοαποκαλούμενος «Άνθρωπος του Θεού» και πετάνε κάτω πράγματα.

Και στη συνέχεια, φέρονται να απελευθερώνονται από τα δαιμόνια και η αρρώστια να φεύγει από το σώμα τους… από το στόμα.

Στο κανάλι της αίρεσης στο Youtube, υπάρχουν δεκάδες βίντεο με εξορκισμούς και θεραπείες για όλες τις αρρώστιες από τον «Άνθρωπο του Θεού», που παρουσιάζεται ως παπάς.

«Θεραπεύει» τον… καρκίνο

«Έρχονται άτομα απ’ όλο τον κόσμο που θέλουν προσευχή, είτε έχουν προβλήματα υγείας, είτε κάποιο πρόβλημα ψυχολογικό και έρχονται να λάβουν προσευχή από ‘τον άνθρωπο του Θεού’. Χαράλαμπος Τσακωνίδης λέγεται, είναι παπάς», λένε από την «Εκκλησία των Εθνών».

Το θεραπευτικό άγγιγμα του Χαράλαμπου Τσακωνίδη φέρεται να θεραπεύει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στα δημοσιοποιημένα βίντεο στο διαδίκτυο, από κάταγμα στο πόδι μέχρι και διαβήτη, πίεση, ακόμα και καρκίνο μέσω του εξορκισμού.

«Αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, θα φέρει έγγραφα από τον γιατρό που δείχνει τι πρόβλημα υπάρχει, αν δεν είναι θέμα υγείας και είναι ψυχολογικό ή πνευματικό εννοώ. Ο Θεός μερικές φορές ενεργεί άμεσα, απευθείας. Άλλες φορές θέλει χρόνο. Εξαρτάται πώς ο Θεός θέλει να δράσει, εξαρτάται και από την πίστη σας. Δεν είναι μαθηματικά».

Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται κάποιοι δεν θεραπεύονται πλήρως.

Μια μελαχρινή γυναίκα, που φέρεται να είναι δαιμονισμένη και να γίνεται καλά ύστερα από εξορκισμό, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί πριν από 7 χρόνια, μοιάζει πάρα πολύ με την καστανόξανθη γυναίκα, που σε άλλο, μεταγενέστερο βίντεο, ένα χρόνο μετά, παρουσιάζεται με προβλήματα υγείας τα οποία θεραπεύονται από τον Χάρη Τσακωνίδη και μάλιστα φέρεται να αποβάλλει την αρρώστιά της από το στόμα!

«Αν ο ‘άνθρωπος του Θεού’ πει ότι είναι ελεύθερος, θα είναι ελεύθερος. Είναι κάτι που γίνεται πνευματικά. Θα δείτε μετά αλλαγές».

«Από τα χέρια»

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε άλλο βίντεο, κατά τη διάρκεια εξορκισμού ενός νεαρού, στο πλάνο, για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, φαίνεται ένας άνδρας να δίνει σκηνοθετικές οδηγίες στα… μουλωχτά, σε αυτόν που κρατάει τον φερόμενο δαιμονισμένο.

Εκείνος υπακούει και αμέσως βγάζει τα χέρια του από τη μέση και τον κρατάει από τα χέρια, ενώ σε άλλο βίντεο, γυναίκα που βρίσκεται στην αίθουσα, ξαφνικά αρχίζει να τρέχει και να πετάει κάτω πράγματα γιατί μπήκε μέσα της ο δαίμονας.

Στη συνέχεια, αρχίζει ο… διάλογος με τον δαίμονα, που είναι σχεδόν ίδιος σε όλα τα βίντεο.

«Απελευθερώνεις από δαιμόνια. Υπάρχουν άτομα που είναι κατειλημμένα από ακάθαρτα πνεύματα και ‘ο άνθρωπος του Θεού’ προσεύχεται για αυτούς και απελευθερώνονται».

Οι συγκεντρώσεις και οι εξορκισμοί της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» φέρεται να ξεκινούν το 2006, ενώ ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η δράση της.