Διανύουμε την εποχή της ντομάτας και η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας, κατέβηκε στα χωράφια για να μαζέψει ντομάτες και να τις κάνει πολτό για τον χειμώνα.

«Μαζεύει ντομάτες με αγρότισσες»

Η συγκομιδή έγινε στο Αγιάς της Αγκυρας, περιοχή διάσημη για την ποιότητα της ντομάτας που παράγει.

«Η Πρώτη Κυρία Ερντογάν μαζεύει ντομάτες με αγρότισσες στην περιοχή Αγιάς της Αγκυρας» αναφέρει η ανάρτηση της τουρκικής προεδρίας στο Twitter.

Το θέμα παρουσιάζεται και στην επίσημη σελίδα της τουρκικής προεδρίας μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στις φωτογραφίες της προεδρίας, πάντως, δεν φαίνεται το πανάκριβο ρολόι αξίας 30.000 ευρώ στο χέρι της Εμινέ (φωτογραφία, κάτω) που είχε ξεσηκώσει σάλο όταν αποκαλύφθηκε στην Τουρκία ούτε η πανάκριβη τσάντα των 50.000 δολαρίων που επίσης είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Η αντιστροφή της πραγματικότητας

Οι ντομάτες βέβαια αποτελούν το λαϊκό σκηνικό για τη σκηνοθεσία της κρατικής προπαγάνδας καθώς τη στιγμή που ο τουρκικός λαός πλήττεται οικονομικά, με πολλά νοικοκυριά να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, ο τούρκος πρόεδρος και η γυναίκα του δεν διστάζουν να προκαλούν με τα ακριβά τους γούστα, στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που το προεδρικό ζεύγος Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τις πανάκριβες επιλογές του, σε ό,τι αφορά προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν διστάζει να επιδεικνύει δημοσίως, τη στιγμή που όλος ο πλανήτης γνωρίζει την δεινή οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των τούρκων πολιτών.