Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Λάρισας από την είδηση του ξαφνικού θανάτου της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου, Θάλειας Κ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σορός της 19χρονης αναμένεται να φτάσει με C-130 στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω έρευνες.

Ήδη οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει την αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης.

Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της, με πυρετό.

Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, καθώς θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι εξ αυτών έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».

Για παράδειγμα, το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα δυο δόκιμοι νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα πυρετού και πόνο στο στομάχι, στο νοσοκομείο της Νάπολη, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρινιστεί αν η κατάσταση της υγείας τους συνδέεται με τα συμπτώματα της άτυχης 19χρονης.

Μάλιστα το ΠΝ μερίμνησε να μετακινηθούν και οι γονείς της κοπέλας μαζί με γιατρούς του ναυτικού στην Ιταλία.

Καταγγελία της θείας της αδικοχαμένης 19χρονης προκαλεί ερωτήματα

Παράλληλα, η θεία της Θάλειας, Β. αναφέρει στο ThessToday.gr ότι η δόκιμη είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από δέκα ημέρες, ενώ με το που αρνητικοποιήθηκε έκανε 24ωρη υπηρεσία χωρίς σίτιση.

Σε συνδυασμό με την κατάπτωση του οργανισμού της από την covid-19, οι συγγενείς θεωρούν ότι οι ιθύνοντες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ζύγισαν σωστά την κατάσταση και άφησαν εκτεθειμένη τη Θάλεια.

Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη η 19χρονη μεταφέρθηκε στη Νάπολι, στην Ιταλία. Η θεία της καταγγέλλει ότι η οικογένεια ενημερώθηκε την Τετάρτη και δεν ήξεραν καν ότι το κορίτσι είναι διασωληνωμένο σε νοσοκομείο.

«Ενημερώθηκαν χθες Τετάρτη, το απόγευμα, από τη λοιμωξιολόγο που πήγε μαζί με παθολόγο στην Ιταλία. Μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι γονείς της 19χρονης χθες το απόγευμα προς βράδυ μετέβησαν στην Ιταλία και ενημερώθηκαν ότι η Θάλεια υπέστη οργανική ανεπάρκεια.

«Τους είπαν ότι δεν θα αντέξει και τελικά κατέληξε σήμερα το πρωί» σημείωσε η θεία της.