Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για ακόμα μια φορά βρέθηκε ξανά η Ελλάδα χρεώνοντάς στη χώρα μας ότι ακριβώς πράττει η Τουρκία, δηλαδή τη στρατηγική της έντασης.

Μέρα νύχτα σπέρνουν διχόνοια

«Με ρητορική που αυξάνει την ένταση ορισμένοι στην Ελλάδα μέρα νύχτα σπέρνουν διχόνοια, με στόχο να διαταράξουν τις σχέσεις μεταξύ δυο γειτόνων, δυο συμμάχων», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ κλιμακώνοντας τη ρητορική του, πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Έχουμε βαρεθεί να το αποδεικνύουμε ότι είναι ψέμα».

Τα λάθη τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστήριξε ότι «τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης πλέον τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική».

Είμαστε δυνατή επειδή έχουμε δίκιο

«Έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι για να συνομιλήσουμε. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας ,της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», πρόσθεσε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, επανήλθε στους ισχυρισμούς περί «παρενοχλήσεων» από την ελληνικά F-16 κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης,  εκτοξεύοντας  σχετικές κατηγορίες κατά της Αθήνας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως υποστήριζαν τουρκικές πηγές, «τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του ΝΑΤΟ και δύο τουρκικά F-16 που εκτελούσαν την εκπαιδευτική αποστολή Nexus Ace στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 στις 24 Αυγούστου». Κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, μάλιστα, «τα ελληνικά μαχητικά τα κλείδωσαν με τα ραντάρ τους».