Καταπληκτικό ματς έγινε στο Βελιγράδι με τη Μακάμπι Χάιφα να προκρίνεται επί του Ερυθρού Αστέρα, ισοφαρίζοντας (2-2) με αυτογκόλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την «καυτή» έδρα τους προηγήθηκαν 2-0 χάρη σε γκολ των Πέσιτς και Ίβανιτς, όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Μακάμπι μείωσε με τον (πρώην παίκτη του Άρη) Σούντγκρεν κι ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Μπόργιαν είχε αποκρούσει πέναλτι του Χαζίζα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τίποτα δεν άλλαξε κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα ακολουθούσε παράταση, ο Παβκόβ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από εκτέλεση φάουλ του Σέρι. Έτσι, η ομάδα που απέκλεισε από τη διοργάνωση τον Ολυμπιακό, κάνει το ίδιο με τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας και επιστρέφει στους ομίλους μετά από 12 χρόνια.

Μετά από δύο σεζόν με διαδοχικές ευρωπαϊκές επιτυχίες, η Βικτόρια Πλζεν επέστρεψε με εμφατικό τρόπο. Οι πρωταθλητές Τσεχίας επικράτησαν 2-1 με ανατροπή της Καραμπάχ και προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League, ενώ ολοκλήρωσαν τους προκριματικούς με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή στο πρώτο ματς στο Αζερμπαϊτζάν (0-0).

Τέλος, στη Λισαβόνα η Μπενφίκα «σφράγισε» την πρόκριση με 3-0 επί της Ντιναμό Κιέβου, με τον Νταβίντ Νέρες να σκοράρει για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα.

Τα αποτελέσματα των τριών αποψινών αγώνων:

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 2-1

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 2-2

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 3-0