Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο νεαρών από τον Μυλοπόταμο Κρήτης, που επιτέθηκαν και καταδίωξαν Γερμανούς τουρίστες, αφορά σε αδικήματα που διαπράχθηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και αυτό βαρύνει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Cretalive, σε αυτό το πλαίσιο – της επίθεσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά – κινείται η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η δικογραφία της Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν τελικά και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των δύο Κρητικών.

Φέρονται δηλαδή, με βάση το κατηγορητήριο, ότι τους επιτέθηκαν για ρατσιστικούς λόγους, λόγω εθνικής καταγωγής.

Αν ήταν Έλληνες οι τουρίστες, δεν θα «ξέφευγαν» οι «νταήδες»

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι δύο κατηγορούμενοι «ξέφυγαν» επειδή είχαν να κάνουν με αλλοδαπούς τουρίστες και εκτιμούν ότι, αν στη θέση τους ήταν κάποιοι Έλληνες, το επεισόδιο δεν θα είχε πάρει έκταση και θα είχε λήξει στην πρώτη φάση του, πριν δηλαδή την καταδίωξη.

Τη θέση αυτή, πάντως, δεν την ασπάζονται όλοι, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να επιδείξουν ανάλογη βίαιη συμπεριφορά ακόμα και σε Κρητικούς.

Η διαφορά έγκειται περισσότερο στο γεγονός ότι οι Κρητικοί γνωρίζουν και θα έδιναν τόπο στην οργή από φόβο. Οι τουρίστες, όμως, δεν γνωρίζουν και έτσι έπραξαν το αυτονόητο, προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία του οδηγού για το τρακάρισμα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε η οικογένεια από τη Γερμανία.

Πρόκειται για έναν 46χρονο πατέρα και τρία αδέλφια, ηλικίας 25, 27 και 23 ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου.

Η οικογένεια των Γερμανών πιστεύει ότι η επίθεση συνδέεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζουν ότι αν δεν σκοτώθηκαν στη διάρκεια της άγριας καταδίωξης, οφείλεται καθαρά στην έμπειρη οδηγική συμπεριφορά του 46χρονου οδηγού, ενώ αναγνωρίζουν ότι η βοήθεια ντόπιων στην περιοχή Πέραμα, που ουσιαστικά μπήκαν στη μέση για να τους φυγαδεύσουν, ήταν καταλυτική.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σύνδεση του επεισοδίου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Το χρονικό: Μία ελαφρά πρόσκρουση εξελίχθηκε σε θρίλερ

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του, είχαν νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοπόταμου, λίγο έξω από το Πέραμα.

Στο δρόμο, προσπέρασαν νόμιμα ένα φορτηγό όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο Κρητικοί.

Τότε, προφανώς, επειδή οι ντόπιοι θεώρησαν ως προσβολή το γεγονός ότι τους προσπέρασε ενοικιαζόμενο με «ξένους», ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε στο αμάξι εσκεμμένα.

Ακολούθησε καταδίωξη που κράτησε αρκετή ώρα. Τελικά, όταν τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός του αγροτικού επιτέθηκε στον γιο του οδηγού, που καθόταν στη θέση του συνεπιβάτη και τον γρονθοκόπησε άγρια. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας προσπάθησε να προστατέψει τον αδερφό του.

Κατόπιν η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο, όταν ο συνοδηγός του αγροτικού κινήθηκε με μαχαίρι προς το μέρος της οικογένειας των τουριστών, που έντρομοι μπήκαν στο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

Οι δράστες ωστόσο συνέχισαν να τους καταδιώκουν και να «σφυροκοπούν» το ενοικιαζόμενο όχημα. Τελικά, κάτοικοι του Περάματος «φυγάδευσαν» την οικογένεια των Γερμανών, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση.