Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού στην παραλία της Κορίνθου, μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε το αδικοχαμένο παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές και οι λεπτομέρειες σχετικά με τα ρούχα που φορούσε, αλλά και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το παιδί.

Διαβάστε επίσης: Ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης στην Κόρινθο – Το παιδί βρέθηκε με τα ρούχα του

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή» είπε αρχικά ο κ. Μπουνάς.

«Δεν φορούσε μαγιό, αλλά ρούχα και παπούτσια»

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: »Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί». Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε τη μικρή Αμέλια, το παιδί δεν φορούσε μαγιό ή αμφίεση που θα ταίριαζε σε θαλάσσιο μπάνιο. «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση» συμπλήρωσε.

Συγκλονίζει η μητέρα της 6χρονης

Από εκεί και πέρα, σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Κορίνθου, όπου εδώ και περίπου ένα μήνα είχε μετακομίσει η μητέρα με το παιδί.

Οπως αναφέρουν μαρτυρίες από περίοικους στη γειτονιά της μητέρας, από τον περασμένο Ιούλιο, η μητέρα μαζί με την Αμέλια είχαν μετακομίσει στην πόλη, καθώς η ίδια βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Μάλιστα, μία γειτόνισσα ήταν αυτή που ενημέρωσε τη μητέρα για το κακό που έγινε, ενώ εκείνη βρισκόταν στη δουλειά. «Ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν» είπε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα και τότε η μάνα με ταξί πήγε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, έχοντας πληροφορηθεί στο μεταξύ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γείτονες της χαροκαμένης μάνας, η ίδια σε συνομιλίες που είχε μαζί τους τούς είπε «…το αγαπούσε το παιδί ο πρώην σύζυγός μου. Ξέρει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή του, ξέρω ότι έχει άσθμα, αλλά δεν ξέρω τι έγινε και γιατί δεν βούτηξε να σώσει το κορίτσι».

Μάλιστα, η ίδια -μιλώντας στο Star- επιβεβαίωσε πως ο πατέρας της μικρής είχε άσθμα, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές

Οι αξιωματικοί από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης θα κληθούν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν και αν ο πατέρας της 6χρονης είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη ζωή του παιδιού του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας της, η 6χρονη φόρεσε σωσίβιο για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Όταν ξαφνικά το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει να το τραβήξει προς τα πάνω, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με άσθμα. Μετά από λίγο το κοριτσάκι εντόπισε ψαροντουφεκάς.

Τα ερωτήματα που ερευνά η αστυνομία είναι τα εξής:

  • Πρώτον, γιατί προτίμησε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και δεύτερον γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του
  • Δεύτερον, γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια εφόσον θα έμπαινε στη θάλασσα
  • Τρίτον, γιατί το παιδί -σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά- το παιδί ήταν φαγωμένο και ο πατέρας του το άφησε να κολυμπήσει