Συμφωνία για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Watt+Volt – «Watt and Volt Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας» ανακοίνωσε η Mytilineos στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το συνολικό τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. ευρώ σε μετοχές της Mytilineos. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των ιδίων μετοχών της Mytilineos και θα διατεθούν με τιμή 17 ευρώ ανά μετοχή.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Το στελεχιακό δυναμικό της Watt+Volt,  υπό τον CEO, Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.